De werken liggen even stil vanwege onze nieuwe bewoner…

Voor degenen die het nog niet wisten, Eefje en ik zijn onlangs de fiere ouders geworden van een dochtertje, Lien.

Vandaar dat het de laatste weken wat stiller is geworden op de blog, want een eerste kindje vraagt een serieuze aanpassing en de afwerking van de laatste loodjes in huis laten dus voorlopig even op zich wachten.

Wat is er ondertussen wel nog gebeurd?

Wel we hebben een eerste “blower door test” laten uitvoeren en deze heeft toch nog wel enkele gaten in de luchtdichtheid van het huis aangetoond. We hadden al zo’n vermoeden dat het huis nog lang niet perfect luchtdicht was, want in de winter hebben we toch aardig moeten verwarmen om het een beetje leefbaar te houden.

Onze ramen zijn wel allemaal perfect luchtdicht, maar er zijn enkele andere pijnpunten om aan te pakken:

  • De schacht die door het huis loopt moeten boven op zolder en beneden op de vloer luchtdicht afgesloten worden. Zo kan via daar geen koude/warme lucht meer het huis binnendringen.
  • De overgangen van plafond naar muur vertonen nog lekken en moeten aangepakt worden
  • Het gat in het plafond van de berging dat uitkomt achter de valse wand van de badkamer is een grote  bron van tocht en moet dus luchtdicht afgesloten worden
  • De aansluiting van de vloer aan de balken van het skelet vertoond nog enkele lekken

Al deze kleine en grote lekken samen zorgen ervoor dat er toch nog aardig wat lucht verloren gaat en we dus nog wel wat werk hebben alvorens we de volgende winter met een gerust hart tegemoet kunnen gaan.

Deze gaten dichten en de tweede laag traskalk tegen de gevel zouden een grote invloed moeten hebben op de luchtdichtheid en dus isolatie van ons huis.

In afwachting dat we onze routine met ons kleintje teruggevonden hebben, zullen deze werken eventjes moeten wachten. In ieder geval zal Matthias met zijn ploeg van het Leemniscaat na het bouwverlof in augustus de tweede laag traskalk komen zetten en we hebben ons voorgenomen om ten laatste tegen dan ook de tochtgaten op te lossen.

Een tweede blower door test zal dan uitwijzen in hoeverre het huis daarna luchtdicht is.

Tot binnenkort!

Onze nieuwste inwoner: ons dochtertje, Lien!
Onze nieuwste inwoner: ons dochtertje, Lien!

1 reactie


  1. //

    Oh wat fijn!
    Héél dikke proficiat met dit mooie kleine wonder!
    Geniet van elkaar.
    Koen, Leen en Koen (Ecomat Genk)

Comments are closed.