Vloer op de gang

Nadat dit weekend de muur van leemfinish voorzien werd en we onze lichtarmaturen opgehangen hebben, was vanavond de vloer van de gang aan de beurt.

We beginnen eerst rechts aan de deuropening van de slaapkamer, want de muur moet hier netjes doorlopen naar de muur van de slaapkamer zelf. De eerste rij vergt dus wat puzzelwerk om perfect te laten aansluiten op de vloer van de slaapkamer, maar na de eerste rij gaat het leggen van de vloer goed vooruit.

We legggen naast de smalle strook tegen de muur meteen ook de eerstvolgende volledige rij laminaat. Zo zijn we zeker dat we mooi recht en evenwijdig met de muur blijven.
We legggen naast de smalle strook tegen de muur meteen ook de eerstvolgende volledige rij laminaat. Zo zijn we zeker dat we mooi recht en evenwijdig met de muur blijven.

Na de eerste rij beginnen we met de overige rijen zoals we gewoon zijn van links naar rechts. We laten de vloer perfect aansluiten met de trap naar de studio en werken dan rij per rij verder naar het raam aan de tuinkant toe. Hier laten we het laminaat een stukje onder het raam in gaan, zo kunnen we de vloer hier later perfect afwerken met een plint aan het raam.

En na een goeie twee uur werk zitten we halfweg de gang. Het licht op gang bewijst al meteen zijn nut, want anders hadden we al veel eerder moeten stoppen met werken of weer met bouwlampen liggen knoeien…

De vloer op de gang van de 1ste verdieping is halfweg klaar.
De vloer op de gang van de 1ste verdieping is halfweg klaar.

Morgen werken we de tweede helft van de vloer af en zo is de eerste verdieping alweer een stukje meer afgewerkt. Nu zijn we al blij dat we in 1 keer van de badkamer naar de slaapkamer kunnen wandelen zonder telkens te moeten wisselen tussen schoenen en sloefen om de vloer niet vuil te maken.

1 reactie


  1. //

    Chique dinges. Beetje bij beetje komt het allemaal in orde.

Comments are closed.