Kruiwagens en nog eens 3 kuub beton…

Papa Jef heeft gisteren, donderdag de bekisting klaargemaakt zodat we vandaag de beton voor de sokkels waarop het houtskelet zal steunen kunnen gieten.

De bekisting van de sokkels, met wapeningskorf klaar om met beton gevuld te worden.

We hebben hiervoor 3 kuub beton besteld met 350kg cement per kuub. Deze betonmix is iets vaster van struktuur en droogt sneller. Dit laatste is ook belangrijk, vermits we over een goeie week met de bouw van ons houtskelet willen beginnen!

Omdat de helpende handen overdag moeten werken, bestellen we de betonmixer tegen 17u, zonder betonpomp dit keer. We gaan de beton met kruiwagens in de sokkels gieten met wat werkvolk erbij. Enfin, dat was het plan…

De betonmixer is stip om 17u aanwezig op de werf, maar helaas hebben we op dat moment maar 1 werker en 1 kruiwagen present op de werf. De werker ben ikzelf en de kruiwagen is de kruiwagen van Papa Jef die hij voor ons op de werf achter gelaten had. De planning was om snel even een nieuwe kruiwagen te kopen voor op de werf, maar helaas was de bouwhandel uitzonderlijk op vrijdag 1 april gesloten. Goei mop, echt waar!

Gelukkig is de chauffeur van Paesen bereid om een handje toe te steken. De eerste 4 sokkels worden rechtstreeks van de vrachtwagen gelost via de betongoot. Dat gaat nog makkelijk en snel. Daarna moet er met de kruiwagen gereden worden. Niet zo simpel, want zo’n kruiwagen beton is best zwaar… Terwijl ik de goot leegschraap en overtollige beton wegschep naar een eventuele volgende sokkel, kruit de chauffeur met de kruiwagen.

Mijn schoonbroerke, Jens, is ook aanwezig op de werf, maar aangezien we maar met 1 kruiwagen zitten kan hij niet meteen helpen.

Onze buurman, Marcel, hanteert de spatel en zorgt dat de sokkels mooi glad afgestreken worden. Zoals het gezegde zegt: “Een goeie gebuur is beter dan een verre vriend.”

Een met beton gevulde bekisting, mooi glad afgestreken.

Even later komt ook Raf toe, met een extra kruiwagen en nu gaat het echt goed vooruit. Na een klein uurtje werken zijn alle sokkels netjes gevuld en afgestreken.

Een overzichtje van de 12 met beton gevulde sokkels...

Morgen wordt een super zonnige dag voorspeld. Ideaal weer dus om de beton te laten uitharden en voor ons om te genieten van ons laatste weekend vrijaf voordat het serieuze werk begint tijdens de paasvakantie!