Drukke dagen…

De afgelopen dagen was het weer aardig druk in ons strohuisje.

Onze tijdelijke trap staat terug op zijn plaats in de inkomhal. Onderaan is de muur afgewerkt met leem en bovenaan zie je de leemfinish.

Eefje is al enkele dagen overdag alleen gaan werken om verder te werken aan de 2de laag leem. ’s Avonds werken we die dan samen af door ze te sponsen en te borstelen.

Om het afwerken van de 2de laag leem en de leemfinish te vergemakkelijken zorgen we er voortaan voor dat we alle stappen op dezelfde dag kunnen doorlopen. Dat wil dus zeggen:

  • opbrengen van de 2de laag leem of de leemfinish
  • egaliseren met behulp van de vlakke spons
  • naborstelen met een borstel van kokoshaar

We hebben namelijk ondervonden dat als je deze 3 zaken dezelfde dag uitvoert dat een stuk makkelijker gaat. Het egaliseren van de leem/finish vergt veel minder moeite als je dit doet van zodra deze net voldoende gedroogd is. In het geval van de finish is dit van zodra deze niet meer glanst, in het geval van de 2de laag leem kun je de leem die ’s morgens aangebracht werd, ’s avonds sponsen.

Vooraleer af te borstelen moet je dan nog een uur of twee wachten. Het is belangrijk erop te letten dat de haren van de borstel geen lijnen in de leem/finish maken tijdens het borstelen. Als dit gebeurt is het nog te nat en moet je nog even wachten.

De eerste muur met leemfinish in de slaapkamer begint al aardig te drogen. De definitieve kleur “Delphi White” begint er al aardig door te komen!

Vandaag hebben we zo de 2de muur in de slaapkamer afgewerkt met leemfinish, zodat hier nu alle muren helemaal afgewerkt zijn. Terwijl we wachten op de leemfinish om te drogen wordt de primer in de gang op de 1ste verdieping en de zolder aangebracht.

Eefje heeft de eer om het laatste stukje leemfinish op de 2de muur in de slaapkamer te zetten.

Om het makkelijker te maken om op te volgen wat er waar nog moet gebeuren, hebben we ondertussen een TO DO list op onze blog gezet met de titel “Wat moet er nog gebeuren?”  Per karweitje sommen we de kamers op waar dit nog moet gebeuren. Zo hebben we een mooi overzicht van wat we nog moeten doen en zien we het lijstje ook stelselmatig afnemen…