Onze bouwaanvraag is unaniem goedgekeurd

Gisteren een briefje in de bus: een aangetekend schrijven op onze naam ontvangen. Zou het de langverwachte bouwaanvraag zijn?

Vandaag meteen naar het postpunt om onze aangetekende zending op te halen. Ja hoor! Het is onze goedgekeurde bouwaanvraag, vergezeld van een hoop extra informatie vanwege de gemeente Heusden-Zolder:

  • de officiële bekendmaking “Stedebouwkundige vergunning” die we uiteraard meteen zijn gaan ophangen
  • de goedgekeurde bouwaanvraag met het verslag van de gemeenteraad
  • formulieren voor het bevestigen van de aanvang van de werken, het einde van de ruwbouw en de voltooiing van de bouwwerken
  • aanvraagdossier aansluiting elektriciteit en aardgas via Infrax
  • aanvraagdossier aansluiting drinkwater via VMW
  • aanvraagdossier aansluiting riolering via de gemeente Heusden-Zolder

Een heleboel informatie om te verwerken, maar alles staat echt wel klaar en duidelijk in de verschillende vergezellende brochures, waardoor de administratieve rompslomp die nog vervuld moet worden gelukkig begrijpbaar is. Mijn complimenten aan de gemeente Heusden-Zolder!

Het aanvraagformulier voor aansluiting op het drinkwater wordt meteen ingevuld en op de post gedaan.

Het aanvraagformulier voor Infrax (elektriciteit en aardgas) wordt al zo volledig mogelijk ingevuld, maar hiervoor gaan we maandag een keertje langs de kantoren in Hasselt. Zo zijn we zeker dat alles perfect in orde is en we hiermee geen extra tijd verliezen. Met wat geluk kunnen we onze aansluiting snel krijgen en daardoor de stroomgroep sneller terug laten ophalen, waardoor we hier niet langer voor hoeven te betalen. Ze staat er momenteel sowieso maar werkloos bij…

Voor de aansluiting aan de riolering gaan we ons maandag nog eens extra informeren bij de gemeente. Kwestie van goed te weten wat er van ons verwacht wordt alvorens we de aanvraag kunnen doen bij de gemeente.

Alvast enkele extra items op onze TO DO lijst waar we ons op kunnen storten terwijl we wachten op de herstelling van onze bouwkraan!