Beitsen

De afgelopen dagen heeft Eefje zich geamuseerd met het beitsen van onze achterdeur. Net als de schuifdeur en de voordeur heeft deze immers nog geen beschermende laag gekregen en we willen het niet riskeren om deze een tweede winter aan de weerelementen bloot te stellen.

Eerst wordt de deur lichtjes geschuurd met schuurpapier van korrel 180. Dat is niet superfijn, maar ook niet te ruw. Daarna wordt een eerste laagje erop gezet en als deze droog is opnieuw schuren en daarna een tweede laag beits erop en daarmee heeft onze deur nu ongeveer dezelfde kleur als de ramen. Veel mooier!

Eefje schuurt de deur alvorens de tweede laag beits aan te brengen
Eefje schuurt de deur alvorens de tweede laag beits aan te brengen
Het eindresultaat mag gezien worden. Dat heeft Eefje weer goe gedaan zie!
Het eindresultaat mag gezien worden. Dat heeft Eefje weer goe gedaan zie!

De traskalk is ondertussen al aardig opgedroogd en bij deze laten we jullie dus met veel plezier het eindresultaat zien!

Schoon, he!
Schoon, he!