Werk op zolder…

De afgelopen week hebben we op het klein zolderke nog wat dingen afgewerkt:

  • Het plafond nu helemaal afgewerkt tot op een hoogte waar later de inbouwkasten voor zullen komen.
  • De achterste muur werd door Eefje netjes van een tweede laag leem voorzien die perfect aansluit aan het plafond.

Om de laatste rijen planchetten van het plafond te plaatsen moesten er aan één kant enkele vervelende hoeken uitgezaagd worden, maar dankzij de deskundige begeleiding van Papa Jef hebben we wat dat betreft al heel wat bijgeleerd. Het is voor mij nog altijd geen koud kunstje om zo’n planchette op 45° af te zagen, maar het is uiteindelijk wel gelukt en het plafond sluit netjes aan!

Het plafond van het zolderke is helemaal klaar, inclusief vervelende hoeken.
Het plafond van het zolderke is helemaal klaar, inclusief vervelende hoeken.

Omdat ikzelf mijn duim verstuikt had bij het mengen van de leem – als je die staafmixer niet goed vast houdt, krijg je daar een flinke slag van als je ‘m aanzet – heeft Eefje het zetten van de tweede laag leem op de achterste muur helemaal alleen voor haar rekening genomen. Gelukkig was het niet zo’n hele grote muur en bovendien doet Eefje dat sowieso een stuk sneller dan ikzelf.

Eefje druk in de weer met de leem voor de 2de laag van de zoldermuur.
Eefje druk in de weer met de leem voor de 2de laag van de zoldermuur.

En het eindresultaat mag gezien worden:

Het plafond en de achterste muur zijn helemaal klaar.
Het plafond en de achterste muur zijn helemaal klaar.

Nu het plafond en de leem op zolder helemaal afgewerkt zijn, kunnen we stilaan beginnen aan de afwerking van de vloer op zolder met ondervloer en laminaat. Het zou ideaal zijn moesten we dat tegen zondag klaar hebben, want dan is er de open deur van Ecobouwers.be. Of het gaat lukken, zal een beetje afhangen van de tijd die we in de volgende dagen ’s avonds gaan over hebben.