Binnen zonder bellen…

…maar na kloppen!

Dit weekend hebben we eindelijk een deurknop alias klopper op de voordeur gezet. Zo kunnen we nu onze voordeur netjes achter ons dicht trekken zonder onze huissleutel in het slot als deurknop te gebruiken.

Klop! Klop! Wie is daar??
Klop! Klop! Wie is daar??

Daarna heb ik me geamuseerd met het afzagen van enkele buizen die door de muur steken om daar dan een overdrukrooster over te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het gat netjes dicht is zodat er geen lucht langs binnen kan stromen als de ventilator niet draait en dat het rooster open gaat van zodra de ventilator begint te draaien.

Het afzagen van de buis met de “multitool” van Bosch gaat vrij vlot, maar dan merk ik dat de buis onder de carport te dicht bij het plafond staat waardoor ik hier geen overdrukrooster kan zetten. Hier gaan we dus noodgedwongen moeten werken met een vast rooster of we moeten een compactere versie van het overdrukrooster weten te vinden…

Niet getreurd, we kunnen ons rooster wel ergens anders gebruiken. Gelukkig hadden we nog niet eentje gekocht voor alle gaten!

De buis die in de berging naar buiten gaat heeft dezelfde diameter en daar kunnen we dus dit rooster op plaatsen.

Blijven er dus nog 3 roosters over om te zetten:

  • Eentje voor in een buis van 120mm in de buis van de dampkap.
  • Eentje voor in een buis van 110mm onder de carport (maar daar gaan we dus wat creativiteit aan de dag moeten leggen)
  • Eentje voor in een buis van 125mm in de buis voor de ventilator van de badkamer. (Deze wordt ook best lastig, gezien deze tussen ons vals afdakje en het grote dak zit)