De Oprit – Deel 3

Hij ligt er ondertussen al een tijdje “onzen oprit”, maar het eindresultaat hadden jullie nog niet gezien.

Bovenop de stabilisé laag worden eerst de honinggraatmatten gelegd. Deze hebben zoals de naam het zegt de vorm van een honinggraat waardoor deze een heel sterke structuur hebben. Zo sterk zelfs dat je er met de graafmachine overheen kan rijden zonder dat er al grind in ligt! En ondanks het feit dat deze matten zo sterk zijn, kun je ze toch makkelijk met een stanley mes bijsnijden. De moderne techniek staat werkelijk voor niets. Onderaan zijn de matten voorzien van een worteldoek zodat er geen onkruid langs onder naar boven kan komen.

Als laatste stap worden de matten opgevuld met grind. Met het graafmachientje is dat snel gedaan zodat tegen dat ik thuiskwam van het werk de oprit al helemaal klaar was en ik dus helaas geen foto’s heb van de werken in uitvoering. Maar het eindresultaat is er eentje dat gezien mag worden!

De oprit - het eindresultaat., gezien vanaf de straat.
De oprit – het eindresultaat., gezien vanaf de straat.
En zo ziet onze inrit eruit, gezien vanaf onze voordeur.
En zo ziet onze inrit eruit, gezien vanaf onze voordeur.

Zo is er alweer een groot werk achter de rug. Doordat de steentjes in de honinggraatmatten liggen blijven deze vast liggen en kun je er moeiteloos met de fiets of een rolstoel bijvoorbeeld over rijden. Bovendien hoef je niet om de zoveel jaar opnieuw je steentjes aan te vullen omdat de helft weggereden of weggezakt is.