Plinten op onze studio

Het is eigenlijk al een paar weken geleden dat Papa Jef de plinten onder de inbouwkasten op onze studio is komen plaatsen, maar door allerlei omstandigheden was het er nog niet van gekomen om dit hier even te vermelden.

Naast de plintjes heeft hij ook nog een mooie extra kast geplaatst, inclusief pompbak en hangkast zodat Eefje nu haar verfborstels op de studio zelf kan uitwassen in plaats van op de badkamer. Da’s niet alleen heel wat makkelijker, dat zorgt er meteen ook voor dat de afvoer van de badkamer niet kan verstopt geraken met verfrestjes…

Het kastje met pompbak en hangkast erboven.
Het kastje met pompbak en hangkast erboven.

Om de hangkast te kunnen omhoog hangen hadden we nog wat extra creativiteit nodig, want op de hoogte waar ze normaal bevestigd moet worden zat er geen hout in de muur, maar enkel stro. Gezien een stromuur niet gemaakt is om gewicht te dragen moesten we daar dus een oplossing voor vinden. De oplossing was gelukkig niet te moeilijk. De draagbalk voor het dak zat iets lager in de muur, dus volstond het om op de rug van de kast een extra balkje te voorzien dat met enkele stevige schroeven tot in deze draagbalk kan vastgezet worden. Daarmee hangt de kast stevig op zijn plaats en kan die niet van de muur tuimelen.

Het enige wat ik nu nog moet doen is de schakelaar voor het licht die eerst op de muur hing in de kast bevestigen en onderaan de hangkast een lamp plaatsen om het geheel netjes af te werken.

Onderaan zijn de kasten netjes afgewerkt met plinten zoals je kan zien op de foto hieronder.

Een plint zorgt voor een mooi afgewerkte kast.
Een plint zorgt voor een mooi afgewerkte kast.

De plinten worden in stukken geplaatst en naadloos aan mekaar gezet. Langs de achterkant worden ze met klemmen op de pootjes van de kast vastgezet, zodat ze in geval van nood ook weer verwijderd kunnen worden.

Aan de kant waar mijn bureau staat hebben we onderaan in de plintjes ook nog twee dubbele stopcontacten geplaatst. Dat maakt het een stuk makkelijker om mijn computer, scherm en andere apparatuur van stroom te voorzien.

Stopcontacten in wording....
Stopcontacten in wording….

Net zoals in de binnenmuren wordt er eerst een gat uitgezaagd in de vorm van het potje dat er moet inkomen. Daarna trek ik de draden die onder de kast door lopen netjes door het potje en worden de stopcontacten aangesloten. Stopcontacten plaatsen is nog altijd een beetje routine, dus dat klusje is vrij snel geklaard en daarmee is de studio nu helemaal klaar.