De werken aan de kornissen worden hernomen

Vandaag kwam Papa Jef langs om verder te werken aan de kornissen.

Omdat het hout op was en we moesten wachten tot na het bouwverlof om opnieuw hout te kunnen bestellen heeft het werk aan de kornissen even stil gelegen. Voordat het hout kan gebruikt worden is het immers goed om dit voldoende te laten uitdrogen. Zo voorkom je dat het extra krimpt en er extra ruimte tussen de planken komt.

Ikzelf ben vandaag wat ziekjes met een stevige ‘kopvalling’ en Eefje heeft pas een ingegroeide nagel laten behandelen. Dus topfit waren we geen van twee, maar ondanks dat zijn we er uiteraard samen met Papa Jef die wel in topvorm was in geslaagd om de kornis van het grote dak aan de rechter gevel helemaal af te werken.

De kornis en het laatste raam worden ook meteen van twee lagen beschermende verf voorzien. Zo kan morgen de stelling afgebroken worden en verplaatst voor het laatste stuk kornis aan het lage dag.

Foto’s van de afgewerkte kornissen houden jullie te goed voor morgen als ook het laatste stukje afgewerkt zal zijn.