Dakpannen, grond en… koffie!

Vandaag al vroeg uit de veren (iets waar we de komende weekends alvast aan gaan proberen wennen), want er staat een trip naar de toonzaal van Paesen in Peer gepland en die zijn enkel in de voormiddag open tijdens het weekend.

We willen een keer gaan informeren naar prijzen voor dakpannen, zonnepanelen, onderdak en alle materiaal benodigd om dit allemaal op ons dak te leggen en ervoor te zorgen dat dat daar mooi op blijft liggen… Het is behoorlijk druk bij Paesen, want de parking voor de deur staat zo goed als vol! Ondanks de drukte worden we toch dadelijk geholpen en krijgen we alle informatie die we nodig hebben. Er wordt ons zelfs een gratis offerte uitgerekend zodat we al een idee hebben van welk budget we opzij moeten zetten voor de dakpannen en bijbehoren. Leveringstermijn is maximum 14 dagen, dus dat valt ook al goed mee.

Enkel voor de zonnepanelen kunnen ze ons niet dadelijk verder helpen, want dat loopt rechtstreeks via de leverancier, Eternit. We hebben gekozen voor dakpannen en zonnepanelen van Eternit omdat dat ons het efficiëntste en eenvoudigste systeem lijkt om op ons dak te monteren. Bovendien zijn de pannen die we op het oog hebben, samen met de panelen ook nog eens de mooiste uit het gamma (enfin, toch naar onze smaak).

Daarna rijden we naar Zolder, waar we afgesproken hebben met onze grondwerker, Jef Vanheel. We zijn nog iets te vroeg, dus eerst even een broodje eten. De innerlijke mens moet uiteindelijk ook op tijd versterkt worden! Daarna bellen we naar onze grondwerker om te melden dat we er zijn. Hij vertelt ons dat hij rond half twee ter plaatse kan zijn. Geen erg, we rijden al naar onze grond om er al eens over te lopen. Bij aankomst staat onze toekomstige buurman buiten en we geraken spontaan aan de babbel. Even later worden we ook vergezeld door zijn vrouw. Alvast twee heel sympathieke mensen, dus van één ding zijn we al zeker: links van ons wonen goeie geburen!

Even later komt ook onze grondwerker ter plaatse. Iets vroeger dan gepland, maar hij is toch maar gewoon direct afgekomen. Ook dit is een heel sympathieke man. We bespreken even wat er moet gebeuren. Omdat onze grond iets lager ligt dan de buren, raadt hij ons aan om deze eerst aan te hogen totdat we op gelijke hoogte zitten alvorens de sleuven voor de fundering uit te graven. Aangezien eerst de zwarte grond moet afgegraven worden, zouden we anders veel te laag komen te zitten. Hij heeft volgende week niet meteen tijd om dit uit te voeren, dus spreken we af dat hij alvast een offerte maakt en ons belt van zodra hij deze klaar heeft. We kunnen dan daarna concrete afspraken maken wanneer de grond afgegraven en weer opgehoogd zal worden.

We hadden oorspronkelijk afgesproken om volgende vrijdag de grond te gaan uitzetten, dat zullen we dus even moeten uitstellen. Da’s op zich nog wel mogelijk, we hebben immers nog tijd alvorens het 11 april is en we aan ons houtskelet willen kunnen beginnen.

Alvorens we wegrijden maken we nog even een babbeltje met onze toekomstige geburen. Uiteraard wordt er weer verteld over stro en leem en dat vinden ze alvast fantastisch. Terwijl we staan te keuvelen komen er nog enkele kennissen met de motor aangereden en we stellen ons ook maar meteen voor als de nieuwe buren. Voor we het goed en wel beseffen worden we uitgenodigd voor de koffie op het terras. We hebben nog wel wat tijd dus gaan we graag in op de uitnodiging om verder kennis te maken.

Onze buren hebben ook een mobilhome en die naar achter naar de garage rijden is blijkbaar geen sinecure. Onze buurman is dus heel blij als hij hoort dat onze inrit aan hun kant komt, zo hoeft hij niet te vrezen voor een muur waardoor het binnenrijden met de mobilhome nog moeilijker zou geworden zijn.

Na een gezelllige babbel nemen we afscheid met een goed gevoel. Het gaat hier zeker fijn wonen zijn!

2 reacties


  1. //

    Hoi Jean-Marie en Eefje!

    Ik lees hier net dat jullie je grond best ophogen, om later niet in de problemen te komen. Hebben jullie al deftige aanvulzand? Daar ons terrein boven de straat ligt, kunnen we wel wat missen. Normaal gaat dit zand naar de achterliggende bouwterreinen, maar voor medestroliefhebbers, kunnen we wel iets regelen.

    Hou je ons op de hoogte wat de bouw van jullie geraamte betreft. Graag steken we een handje toe, zodat ’t allemaal wat vlotter gaat. Kwestie jullie deadline in ’t achterhoofd te houden en zelf ook al eens te zien hoe we best aan zo’n gigantisch project beginnen.

    Vele groetjes
    jullie achterburen uit Beringen ^^

Comments are closed.