Speedboren zijn fragiel…

…of ik ben te bruut. In ieder geval ben ik er vandaag in geslaagd om onze twee speedboren naar de kleurpotloden te helpen.

De eerste (de goeie) is gesneuveld doordat een schroef niet op de verwachte plaats zat en tijdens het boren van een gat kwam onze speedboor dus net op die schroef uit. Gevolg: zo bot als een hak en niet meer bruikbaar. Doeme, he, ’t ging net zo vlot!

Dan maar terugvallen op ons boorke uit den Aldi. Het kost iets meer moeite maar met deze kunnen we toch een aantal gaten verder totdat deze plotseling krom staat. Effectief krom! Te warm gekregen van het intensief gebruik blijkbaar.

Enfin, op één plank na zijn alle gaten geboord, dus trekken we alvast de draden die we kunnen en wachten we tot woensdag om deze definitief vast te leggen. We hebben daarna nog een rol van 100m 3G25 over, maar volgens onze berekening hebben we maar een kleine 50m meer nodig. De rol van 100m wordt dus morgen ingeruild voor eentje van 50m.  Zolang een rol ongebruikt is kan dat nog. Da’s best mee genomen als je wat op je centen moet letten.

Tussendoor hebben we ook alvast de eerste gaten geboord met ons spiksplinternieuwe klokboor voor de openingen waar de doosjes voor de stopcontacten in geplaatst moeten worden. We gebruiken hiervoor een klokboor met een diameter van 68mm. Hierin past exact één doosje voor een enkel stopcontact. Waar een dubbel stopcontact moet komen, boren we met de klok twee gaten naast mekaar, met het middelpunt 71mm uit mekaar. Met onze wipzaag gaan we dan een keer langs de bovenkant zodat we een mooie ovale uitsnede krijgen waarin dan weer perfect een doosje voor een dubbel stopcontact past.

De volgende keer dat we zo moeten ‘klokken’ zullen we dat ook op beeld vastleggen zodat het allemaal een beetje duidelijker wordt.

1 reactie


  1. //

    Maar, broerke, ge zijt echt wel goe bezig, heb ik zondag met mijn eigen ogen gezien. Alleen voorzichtig zijn met uw vingerkes, hè! Goed geconcentreerd blijven, zodat ge ze allemaal houdt! ;)

Comments are closed.