Nog meer stopcontacten…

Vandaag hebben we het werk van gisteren verder gezet en nog enkele stopcontacten in de stromuren geplaatst. Zoals je hieronder kan zien is dit een ideale manier om overschotjes van OSB en planken te recupereren. We bouwen tenslotte ecologisch en dus worden zoveel mogelijk overschotjes opnieuw gebruikt!

Beneden de ramen is er nog een muurtje van ongeveer een halve meter hoog. Hier kozen we dus om een OSB-plaat tussen de vloer en de balk van de "vensterbank" te schroeven. In deze OSB-plaat wordt dan de nodige opening uitgezaagd en de draad er doorheen getrokken.
Een stopcontact onderaan in een volledige stromuur. Hier plaatsen we eerst twee verticale balkjes met daartussen een overschotje van een schalieplank. Als deze constructie vastgeschroefd zit tussen de vloer en de eerste aandrukbalk wordt ook hierin een opening voorzien.
Close-up van het schalieplankje tussen de twee verticale planken met de uitsparing voor een dubbel stopcontact.
Aan de achterdeur moet een schakelaar in het stro geplaatst worden. Hier hebben we ervoor geopteerd om de OSB-plaat tussen de twee draagbalken van het houtskelet vast te schroeven.