Stro, stro, stro, …

Dat er heel wat stro in een strobalenwoning zit dat zal jullie ondertussen zeker niet meer verbazen.

Vandaag is Papa Ronny een handje komen toesteken in ons strohuisje. Terwijl hij de koorden doorknipt, scheert mijn vrouwke het stro van de studio/atelier alvast mooi gelijk. Als je daarmee bezig bent valt het meteen weer op hoeveel stro er van de muren komt bij het scheren! Als de studio geschoren is wordt het werk verhuisd naar onze garage.

Daar moet nog onder één muur recticel isolatie geplaatst worden om de muur naar beneden toe dicht te maken zodat we onze vloer van de garage kunnen verhogen tot gelijke hoogte met de sokkels van de fundering. Om deze isolatieplaten vast te zetten met pur kruipt Eefje onder het huis om met de pur-spuit alle voegen mooi af te sluiten. Niet eenvoudig, zeker als je weet dat de ruimte onder het huis nauwelijks hoger is dan een mens breed!

Als ik van het werk thuiskom zit mijn vrouwke dan ook “verstopt” onder het huis. Ik moet dat toch ook een keer gedaan hebben, dus voor het laatste stukje kruip ik onder het huis. ’t Is een geluk dat we niet te breed gebouwd zijn…

Daarna verplaatsen we ons terug naar de studio waar we in de hoek een op de ondertussen bewezen methode een gat voor een dubbel stopcontact en een schakelaar voorzien.

Daarmee houden we het voor vandaag voor bekeken, want het is voor beiden al een behoorlijk lange dag geweest.