Een huis vol stro…

Vandaag werd er weer flink geschoren met als gevolg dat de vloer van de salon en onze slaapkamer helemaal vol stro ligt. Het is echt onvoorstelbaar hoeveel stro er van de muren komt!

Zo ziet de vloer er dus uit als je het stro van een muur mooi gelijk geschoren hebt...

Terwijl ik me uitleef met de kettingzaag, schiet Eefje alvast de jutte tegen de houten balken van de muren die al geschoren zijn.

Papa Jef is vandaag ook weer van de partij en hij werkt verder aan de aansluiting van het plafond met de schuine kant van het dak.

Zo ziet het plafond op onze slaapkamer er nu uit. Geen schuine kant meer om het ons moeilijk te maken bij het lemen.

Op de slaapkamer en in de badkamer wordt een raamwerk bovenop de binnenste balk van het skelet gezet. Dan worden plafondplankjes tussen de balk en dit raamwerk vastgeschoten met fijne nageltjes. Deze plankjes liggen dus iets lager dan de overige, want die liggen bovenop de draagbalken van het plafond, maar dat valt nauwelijks op.

Ook in de studio/atelier worden de schuine kanten recht afgewerkt.

In de studio/atelier worden de zijmuren ook naar boven afgewerkt op een gelijkaardige manier zodat deze mooi aansluiten met het schuine dak.

Hier hoeven geen plafondplankjes gezet te worden, want het dak loopt nog schuin omhoog naar het plafond van de studio/atelier toe. De open vakken worden later nog vol stro gestoken zodat deze bij het lemen mooi vlak afgewerkt kunnen worden.

Het resultaat van een namiddag scheren: een relatief rechte stromuur tot boven.

Namiddag kregen we ook nog een “kort” bezoekje van Lien en Wim, toekomstige strobouwers. Ze hadden onze blog al gelezen en waren curieus om ons strohuisje een keer in het echt te zien en ervaringen uit te wisselen.

Eefje was al vertrokken, want ze moet zoals jullie weten ’s zaterdags gaan lesgeven op de kunstacademie, maar ik heb mijn best gedaan om onze gasten een uitgebreide rondleiding in het huis te geven.

Als bedankje hebben ze een flesje wijn meegenomen. Een leuk gebaar en we zullen deze met veel plezier leegdrinken als het huisje geleemd is en we weer een nieuwe mijlpaal gerealiseerd hebben.