We zijn klaar voor de paasvakantie!

Alhoewel vakantie…

Vandaag werden de laatste loodjes gelegd om helemaal klaar te zijn voor het lemen:

  • Papa Jef heeft in de garage de hoek van een sokkel uitgehaald met de pikeur. Zo kunnen we daar nu de dorpel voor de garage opmeten en bestellen.
  • Papa Jef en ik hebben samen de garage van een plafondje voorzien door OSB-platen tegen het plafond te schroeven.
  • Eefje heeft de laatste stukken stro geschoren en voorzien van jutte.
  • Mathias is de leempomp komen brengen en heeft mij een demonstratie gegeven en uitgelegd hoe daarmee gewerkt moet worden. Detailuitleg met beeld krijgen jullie van zodra we er echt mee aan de slag gaan.
  • De stelling in de eetkamer en living staat klaar.
  • De trap werd afgebroken zodat ook in de hal geleemd kan worden.
  • Eefje is rietmatten gaan halen zodat we de dikke balken met rietmatten kunnen inpakken. Hiervoor is jutte niet geschikt wegens niet sterk genoeg om het gewicht van de leem te dragen. Jutte kan enkel gebruikt worden voor kleinere oppervlakten, voor grotere oppervlakten gebruik je best rietmatten.

Kortom we zijn er helemaal klaar voor en kijken er al naar uit om er vanaf maandagmorgen in te vliegen!! Veel vakantie zal er dus niet van komen, want we zullen moeten doorwerken als we tegen het einde van de vakantie het hele huis binnenin geleemd willen hebben…