Jeuk…

Terwijl het leem van de buitenmuren droogt zijn we alvast begonnen met het verder afwerken van onze binnenmuren.

De eerste stap is de holle muren opvullen met glaswol. De glaswol zal er voor zorgen dat onze holle muren wat “body” krijgen en hierdoor zal het geluid in huis een heel stuk gedempt worden. Zo zullen we rustig naar TV kunnen kijken terwijl de wasmachine of droogkast in de berging staat te draaien.

Papa Jef had nog een hoop glaswol platen liggen op zijn zolder die daar alleen maar lagen stof te verzamelen, en dus hebben wij die alvast in onze binnenmuren gestopt. Zo hoeven wij minder glaswol te kopen en heeft Papa Jef weer wat ruimte op zolder.

De glaswol in de muren stoppen is helemaal niet moeilijk. Gewoon de platen op de breedte zagen zodat ze juist tussen de verticale planken van de binnenmuren passen en ze er tussen duwen. Waar er kabels lopen, proppen we de glaswol mooi achter of voor de kabels en waar er hoekjes moeten opgevuld worden, gebruiken we losse glaswol proppen om deze verder op te vullen.

Het gaat aardig vooruit en op een dagje werken is de muur van de studio/atelier en de berging helemaal met glaswol gevuld.

Je kan het effect al duidelijk horen, want alles klinkt al een stuk minder hol.

En als je je afvraagt vanwaar de titel “jeuk…” komt. Awel, de glaswol die we gebruiken is 100% natuurlijk, maar zorgt toch voor de nodige irritatie en jeuk. Daarom werken we uiteindelijk met een stofmasker en lichte handschoenen. Warm en niet plezierig, maar uiteindelijk gezonder.

We sluiten de dag af met een gat te boren in de muur van de gang waar we de kabel voor het lichtpunt laten doorkomen.

Donderdag wordt de regenput ingegraven en zal Eefje ondertussen verder glaswol in onze muren stoppen. Ik ben alvast curieus…