Bergen zand…

Vanmorgen kwamen Geert (onze overbuur) en Jos van de firma Gepex onze regenput uitgraven en plaatsen.

Als alles uitgemeten is en ze er aan willen beginnen stopt er een vrachtwagen. Blijkbaar wordt ook de traskalk nodig voor het bepleisteren van de buitenkant van ons strohuisje vanmorgen geleverd. Een geweldige verrassing, want noch wij, noch Mathias van ’t Leemniscaat wisten van de levering af.

Er wordt een plekje gezocht waar de paletten met traskalk afgezet kunnen worden. Niet zo evident, want er moet heel wat aarde uitgegraven worden voor de enorme regenput van 10.000 liter. Naast de kuil voor de regenput worden ook de sleuven voor onze wachtbuizen en de overloop van het regenwater naar de riolering uitgegraven. Een extra service die ten zeerste op prijs gesteld wordt!

De greppel voor de afvoerbuizen van het regenwater wordt met de bobcat uitgegraven. Dat gaat een stuk vlotter dan met de schup...
De regenput wordt zachtjes in de uitgegraven kuil neergelaten.

Als ik ’s avonds thuis kom van ’t werk is alles netjes uitgegraven en zit de regenput al onder de grond. De regenput werd ook al deels met water gevuld om te voorkomen dat ze terug naar boven geduwd wordt door het grondwater. We mogen onze goeie gebuur, Marcel, weer bedanken voor het ter beschikking stellen van een paar duizend liter water uit zijn regenput. Zo zijn we gerust dat de regenput voldoende verzwaard is en dus niet terug omhoog komt.

Onze voortuin is een verzameling van greppels en bergen zand, dus moet ik de auto langs de straat zetten. ’t Is echt wel de moeite!

Na het avondeten stoppen Eefje en ikzelf nog wat glaswol in de binnenmuren van de slaapkamer alvorens we naar huis gaan.

Morgen heb ik een dagje vrijaf en we zullen die dag goed kunnen gebruiken. Op de planning voor morgen:

  • bedrading van de elektriciteitskast door de elektricien van E.V.I. bvba
  • leggen van de buizen voor de afwatering en regenpijpen
  • als het nog lukt aansluiten van de leidingen in de badkamer

Het belooft dus een drukke dag te worden!!