Gezellig druk

Vanmorgen om iets na 8u waren we alweer present, want vandaag stond er weer aardig wat werk genoteerd in onze agenda.

Papa Jef is ook al heel vroeg van de partij en hij begint alvast met het plaatsen van het kaderwerk voor de voorzetmuur in de badkamer. Zo is deze mooi recht en zijn meteen de elektrische draden onderaan weggestopt.

Ondertussen beginnen Eefje en ikzelf in de atelier/studio om daar de binnenmuur die al vol glaswol zit dicht te maken met OSB.

Terwijl we hiermee bezig zijn, komt ook Jef van Anja even een kijkje nemen om te zien hoe de werken van de afwatering vorderen. Iets later komen ook de twee stielmannen die Jef van Anja gedelegeerd had toe. Blijkbaar hadden we de afwateringsbuizen die we geplaatst hadden verkeerd in mekaar gezet, dus deze moeten eerst uit mekaar gehaald worden voordat ze echt kunnen beginnen. Al een geluk dat we dit uitbesteed hebben dus!

Tegen de middag komt ook Jens toe om nog een extra handje toe te steken, hetgeen goed uitkomt want ons Eefje moet namiddag weer gaan lesgeven op de kunstacademie. Jens heeft ook voor een stukje taart gezorgd ter gelegenheid van zijn “kwarteeuw”. Een lekker dessertje dus voor bij onze boterhammen ’s middags.

Na de middag wordt er weer druk verder gewerkt. De muur in de badkamer is af en dus maakt Papa Jef ook de valse muur boven de trap dicht met OSB en Fermacell. Da’s mooi meegenomen, want dat beloofde voor ons een moeilijke klus te worden. Terwijl er buiten aan de leidingen voor het regenwater gewerkt wordt, werken Jens en ik de muur in de atelier/studio af.

Als we daarmee klaar zijn gaan we buiten een “schupke” toesteken. Waar de buizen klaarliggen schuppen wij de greppels alvast dicht. Zo liggen ze meteen goed ingegraven en kunnen ze niet meer verschuiven. Waar de buizen op de regenbuizen van de dakgoot moeten aangesloten worden, steken we een buis naar boven die we afdichten om te voorkomen dat er vuil in de buizen komt.

Ondertussen is Papa Jef op de slaapkamer begonnen met daar de muur aan de kant van de gang dicht te maken met OSB.

Met zoveel volk gaat het werk goed vooruit en tegen de avond zijn Jens en ik bekaf van het schuppen, maar we kunnen tevreden zijn. Er is immers alweer heel wat werk verricht.

Morgen gaan Eefje en ik nog wel wat moeten schuppen, want er moet nog een greppel verlegd worden. Daarna worden de rest van de wachtbuizen voor de nutsleidingen gelegd. Hiervoor komen de stielmannen nog een keer terug.

En zover zijn we vandaag dus geraakt...