3 keer een totaal nieuw zicht op ons huis in 1 dag

Vanmorgen zijn we iets na 8 uur alweer op de werf, want de mannen van het Leemniscaat zullen er tegen half negen zijn en we willen toch alvast zorgen dat alles klaar is om er meteen in te vliegen.

Even later komt Mathias met zijn mannen toe. Er is nog heel veel werk te doen, want we hebben door het onweer niet alle riet kunnen schieten en er is nog niets van het wapennet gedaan en alle ramen moeten nog afgeplakt worden. Het belooft een lange dag te worden…

De mannen vliegen er meteen in. Terwijl de mannen vooraan meteen beginnen met het wapennet, gaan Eefje en ik aan de slag om het laatste riet tegen de achtergevel te schieten en het laatste lood op het vals dakje te nagelen.

Boven het riet wordt het wapennet vastgeniet, telkens met een extra overlapping van ongeveer 10cm.

Het is fantastisch om te zien hoe snel het vooruit gaat met de professionals aan het werk. Tegen de middag zijn de voorgevel en de zijgevel links helemaal voorbereid en na een korte middagpauze wordt de eerste traskalk al tegen de voorgevel gespoten.

Tussendoor komt ook Danny van de Schriekse Glaswerken Wijns langs om ons twee nieuwe ruiten te brengen. Er waren immers twee ruiten met een fabricagefout, maar die werden dus probleemloos vervangen. Van de service van onze glasleverancier mogen we dus ook niet klagen.

En zo ziet de muur er uit nadat hij met traskalk gespoten en gekamd is.

Wij doen ondertussen ons uiterste best om zo snel mogelijk de achtergevel en de rechter zijgevel klaar te krijgen, bijgestaan door de professionals van het Leemniscaat.

Eindelijk het huis is helemaal ingepakt en alle ramen zijn afgeplakt. Na het verwijderen van de plastiek geeft dit alweer een heel ander zicht op het huis. Het lijkt nu wel blauw door al het wapennet.
Twee professionals van het Leemniscaat in volle actie: Adriaan spuit de traskalk tegen de gevel terwijl Mathias de traskalk kamt.

Er wordt flink doorgewerkt en tegen 19u wordt de laatste traskalk tegen de achtergevel gespoten. Dat is meteen de derde metamorfose voor ons huis. Na goudgeel van stro, werd het blauw door het wapennet en nu is het dus (voorlopig) grijs door de traskalk.

We drinken er samen nog een pint op en dan vertrekken we richting thuis. Moe maar tevreden, want er is weer een mijlpaal bereikt: de eerst laag traskalk.

Een sfeerbeeld net voordat het spuiten beëindigd is.

Enkel de ruimte tussen de sprong in ons dak moet nog gespoten worden, maar hiervoor komt Mathias later een keer terug. Hij zal dan gelijk ook de resterende muren binnen met leem spuiten zodat uiteindelijk alles zal klaar zijn om binnen af te werken.