Nieuwe ruiten, stellingen en … muggen!

Dinsdag was weer een drukke dag op de bouw:

  • De nieuwe ruiten die maandag geleverd werden zijn vervangen met behulp van Papa Jef en Niels. Handig aangezien we de doorloopstelling van Mathias nog rond het huis hebben staan.
  • De ruiten werden meteen ook door Niels afgekit met Silicone, zodat ze meteen lucht- en waterdicht zijn.
  • De stelling werd helemaal afgebroken. Dat ging een stuk sneller dan opbouwen, want met 4 man (Eefje, ikzelf, Niels en Jens) hebben we dit klusje geklaard in goed 3 en een half uur tijd.

We moesten wel voortwerken tot de stelling helemaal afgebroken was, want Mathias kwam deze woensdagochtend ophalen.

Het was hard labeur, maar met vereende krachten is het ons gelukt. We hebben wel een beetje later doorgewerkt dan 22u, maar gelukkig hebben we goeie geburen die niet kloegen over een half uurtje extra lawaai.

Op het einde werden we wel serieus aangevallen door een horde muggen die het op ons gemunt had. Blijkbaar was het zweet van ons harde werken een extra aantrekkingspool of waren de beestjes ongerust dat ze niet tijdig meer aan bloed zouden geraken, want we werden serieus belaagd. Bij deze beloof ik een extra goed woordje te doen voor de uitvinder die een afdoend middel vindt tegen muggen zodat deze een of andere Nobelprijs krijgt!

Gisteren hebben we een rustdagje ingelast, omdat Eefje sowieso al op de academie moest gaan werken en we allebei doodmoe waren van het harde labeur van de afgelopen dagen.

Vandaag zijn we dan een keertje gaan kijken in de showroom van Smeg in Puurs om onze toekomstige frigo en vaatwasser te gaan uitkiezen. Het worden allebei modellen met een 50’s uitzicht. Mooi! We kijken er al naar uit om deze in onze keuken te kunnen installeren.

Daarna even terug langs ons huisje om te zien hoe de traskalk gedroogd is en enkele foto’s te maken.

Een zicht op de achterkant en rechter zijgevel van ons strohuisje met de eerste laag traskalk. Enkel onderaan het raam van de achtergevel moet nog een klein stukje gespoten worden.
En zo ziet de voorgevel er uit met de eerste laag traskalk ertegen. Enkel de sprong tussen het kleine en grote dak moet nog met traskalk gespoten worden.