Leem in de studio/atelier – Dag 4…

Gisteren hebben we weer een stukje van net iets meer dan 2m van de lange en hoge muur in de studio/atelier verder afgewerkt.

Om de overgang tussen het al uitgeharde stuk en het nieuwe stukje van de 2de laag makkelijker in mekaar te laten overvloeien bevochtigen we de rand van het vorige stuk muur met een plantenspuit waardoor deze terug zachter wordt. Zo kunnen we makkelijker het nieuwe stukje leem van de 2de laag laten overvloeien door het verder uit te strijken en gelijk te maken met de eerder aangebrachte 2de laag.

Eefje zet het laatste stukje van de 2de laag bovenaan de muur. Daarmee zijn we alweer een goeie 2 meter opgeschoven.

Voordat we het volgende stuk muur kunnen afwerken, moeten we nu eerst het plafond aan het andere uiteinde van de studio/atelier afwerken. Het laatste stukje muur dat we moeten afwerken met de 2de laag sluit immers weer aan met het plafond en zoals we al op dag 1 gemeld hebben, is het het makkelijkst om de leem mooi te laten aansluiten met het plafond als het plafond al afgewerkt is.

Gisteren hebben we tot 23u gewerkt om het stukje muur dat we ons voorgenomen hadden om af te werken ook effectief afgewerkt hadden. Nu het resultaat mag gezien worden!

Close-up van een afgewerkte leemmuur. Je kan mooi de stukjes stro naar boven zien komen nadat de leem ‘gesponst’ werd.

Vandaag zijn we begonnen met het plafond aan de andere kant van de studio.

De dragende latten die het stro op zijn plaats houden werden extra vastgezet met stevige schroeven en het onderdak werd alvast vastgeniet. Morgen werken we het plafond verder af, want vandaag willen we iets vroeger stoppen. We zijn nog wat moe van de lange dag van gisteren en het is zo zwoel dat het wel lijkt alsof we onder de douche staan…