Lange dagen…

Vrijdagavond hebben Eefje en ik tot 23u30 gewerkt om in de studio aan het andere uiteinde het plafond recht te maken met latten, net zoals ik het eerder samen met Papa Jef gedaan had aan de andere kant. Met ons tweeën en zonder de hulp van Papa Jef was het iets moeilijker en duurde het wat langer. Maar uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd. We wouden eigenlijk ook de planchetten er nog tegen zetten, maar omdat het toch al wel heel laat was (en nog atlijd zeer zwoel) bewaren we dat werkje voor later.

Zaterdagmorgen om 9u zijn we alweer present. Vandaag komen Leen en Vanessa ons een handje toesteken met het lemen in de slaapkamer. We hebben net twee kuipen leem klaar als Leen en Vanessa toekomen en na een korte rondleiding in het huis, vliegen we er met zijn vieren tesamen in. Eerst wordt er nog een derde kuip leem gemixt en dan toont Eefje even aan onze werkvrouwen hoe het moet.

Eefje begint aan het raam in de slaapkamer, het stukje boven het raam is altijd moeilijk en dus zal ze daar wel een tijdje zoet mee zijn. Leen en Vanessa werken samen aan de langste muur en ikzelf neem de korte muur naast het raam voor mijn rekening. Tegen dat Leen en Vanessa ons moeten verlaten zijn we rondom zo ver dat de muren hun 2de laag leem gehad hebben tot de hoogte waar we zonder stelling aan kunnen.

Eefje en ik werken nog verder tot alweer 23u30 om het resterende gedeelte nog af te werken.

De zondag hebben we dan wat langer uitgeslapen om te recupereren van de lange dagen. We werken de plafond op de studio verder af en sponsen de muren in de slaapkamer zodat ook deze helemaal afgewerkt zijn.

Dan is het alweer de hoogste tijd voor ons wekelijks frietje en keren we alweer moe maar tevreden naar huis.