Voorbereidingen…

De afgelopen dagen hebben we ons volop op de voorbereidingen gestort voor de werken van donderdag.

Donderdag komt Mathias van het Leemniscaat weer langs om het laatste stukje leem te spuiten op zolder (het stuk dat wij niet konden doen doordat de “real mean leemmachien” het begeven had) en om de sprong in het dak te voorzien van de eerste laag traskalk.

Als voorbereiding moesten wij nog volgende ondernemen:

  • afplakken van de ramen binnen en buiten om ze tegen de leem te beschermen tijdens het spuiten
  • weghalen van een rij dakpannen op het kleine dak zodat we de panlatten eronder als “ladder” kunnen gebruiken bij het spuiten van de traskalk

Gisteren hebben Eefje en ik ons geamuseerd met het afplakken van de ramen. Iets waar we al iets handiger in zijn ondertussen, maar echt snel gaat dat nog altijd niet.

Vandaag kwam Jens ons dan een handje toesteken om de pannen van het dak te halen. Met onze ladder geraken we niet hoog genoeg, dus bouwen we eerst een stelling net onder het kleine dak. Jens en ik kruipen dan het dak op om de pannen af te halen en geven ze dan naar beneden door naar Eefje die ze netjes opstapelt.

Na een goed anderhalf uurtje is langs de sprong een rij van telkens 2 pannen breed weggehaald zodat we een mooi stukje “ladder” beschikbaar hebben op het dak.

Daarmee zijn we helemaal klaar voor de mannen van het Leemniscaat morgen.