De eerste laag leem is helemaal klaar!

Vanmorgen iets na 8u30 waren Mathias en de mannen van ’t Leemniscaat stipt op de afspraak.

We halen nog snel een extra rij pannen van het dak zodat er iets meer ruimte is op het dak om te staan/zitten. Ondertussen wordt er binnen alvast begonnen met de leem te spuiten tegen de resterende stromuren. Het gaat zoals altijd met de mannen van ’t Leemniscaat goed vooruit en iets na de middag zijn alle muren binnen van een laag leem voorzien en mooi “gekamd”. Ik moet toegeven, we zijn toch wel een beetje jaloers van het resultaat. Er is toch wel een verschil te zien tussen het werk van de vakmannen en ons eigen werk. Dat wordt een flinke uitdaging om in de afwerking met de 2de laag ervoor te zorgen dat het verschil niet meer zichtbaar is!

Daarna wordt er buiten op het dak gewerkt. Met de zon van vandaag is het “lekker warm” op het dak, dus ik benijd de mannen op ’t dak niet echt op dat moment. Er wordt nog altijd goed doorgewerkt en voor we het goed en wel beseffen is de laatste traskalk tegen het huis gespoten.

Ik rep me nog snel langs de bakker voor een stukje echte Limburgse vlaai te gaan halen voor de mannen.

Na het stukske vla nemen we voorlopig afscheid. In maart komen de mannen nog een laatste keer terug om de bepleistering met traskalk langs buiten af te werken. Wij beginnen alvast met het huis op te ruimen in afwachting dat Niels langskomt. Hij komt na het werk langs om ons te helpen de pannen weer op het dak te leggen, want ik krijg Eefje nog altijd niet zo ver dat ze mee op het dak gaat…

En daarmee zit de dag voor vandaag er weer op. Morgen gaan we het huis verder opruimen en zorgen dat de zolder helemaal vrij is, want dit weekend gaan we samen met Papa Jef het plafond op zolder aanpakken.