Begin van het grote plafond en leem in de hal

Vanmorgen hadden we weer afgesproken met Papa Jef. Om 8u30 stipt zijn we dan ook op den bouw, want Papa Jef is nen vroege vogel.

Terwijl Eefje nog snel brood gaat halen komt ook Papa Jef al toe met de vrachtwagen. Hij heeft wat extra stelling meegebracht zodat we een plateau op hoogte kunnen bouwen in de vide. Zo hebben we een mooi plateau om op te werken aan het plafond.

Maar voordat we de stelling kunnen bouwen moet eerst de tijdelijke trap van de eetkamer naar het salon verhuist worden. Met ons gedrieën samen is dat klusje relatief snel geklaard en kunnen we beginnen met het stelling bouwen. Er worden twee grote en een kleine stelling op mekaar gezet, zodat we op een totale hoogte van 5m40 uitkomen, net beneden de vloer van de zolder. De ideale werkhoogte dus om aan het plafond te werken.

Terwijl Papa Jef en ik samen aan het plafond werken, begint Eefje aan de 2de laag leem in de hal. Best een uitdaging, want de muur hier moet zo vlak mogelijk zijn om later makkelijk de definitieve trap te kunnen plaatsen.

Boven wordt er eerst weer onderdak tegen het plafond geniet en daarna worden de latten tegen het plafond geschroefd om dit overal op gelijke hoogte te krijgen. We hebben hier extra lange schroeven voor gehaald, want het niveauverschil in het dak hier is wat groter dan dat op de studio. We moeten hier dan ook een afstand van 9m overbruggen en perfect gelijk krijgen!

Maar met de professionele hulp van Papa Jef is dat gelukkig een koud kunstje!

Tegen 17u zijn we ongeveer klaar en heeft Eefje beneden 3/4de van de muur waar de trap tegen moet komen afgewerkt. Zo was het weer een productieve dag en daarom belonen we ons met een filmke in de cinema.