Planchetten tegen het plafond… niet zo simpel als het lijkt!

Vandaag gingen Eefje en ik “snel even” de planchetten op zolder tegen het plafond schieten. Het grootste werk – het uitlijnen van het plafond – was immers al gedaan, dus dat zou heel vlot moeten verlopen. Hm, niet dus!

We beginnen met het uitmeten van de onderste rij planchetten, niet eenvoudig zo bovenop een wankele stelling en al zeker niet als je dan ook nog eens op je knieën of plat op je buik moet werken. Na een tijdje liggen sukkelen gooien we het over een andere boeg en leggen we de planken van de stelling een niveau lager. Zo kunnen we tenminste staan en dat werkt al een stukje makkelijker, maar het blijft moeilijk om de planchetten mooi gelijk uit te lijnen. Vooral omdat het plafond niet helemaal parallel loopt met de muur.

Na nog even liggen prutsen en een rij planchetten te verknoeien herbeginnen we helemaal opnieuw. Dit keer gebruiken we de tweede rij (die makkelijk uit te lijnen valt samen met de vloer van de zolder) als basis om van te vertrekken en leggen we de 2 onderste rijen tesamen gelijk op de referentielijn. De onderste rij schieten we meteen vast ervoor zorgend dat de bovenste rij perfect gelijk blijft met onze referentielijn.

Zo lukt het perfect om alles gelijk uit te lijnen en kunnen we eindelijk voortwerken. Het is ondertussen al donker en laat geworden, dus het afwerken zal voor een andere keer zijn. Gvdmm!