Gvdmm! Scheef…

Dit weekend was het warmer dan tropisch in ons landje en dus hebben we dit weekend besloten om niet te werken, wegens “veels te warm”!

Vanavond gingen we dan het plafond op zolder verder afwerken, maar volgens Eefje leek het plafond toch niet helemaal recht. Even nameten en ja hoor, mijn schatteke heeft daar een scherp oog voor. Er zit maar liefst een afwijking van 2cm van links naar rechts en dat is dan nog maar tot halfweg het dak. Als we op deze lijn verder werken naar boven komen we dus naar alle waarschijnlijkheid met een verschil van 4 cm (of meer!) uit tegen het plafond. Dat zien we dus niet goed komen en daarom besluiten we om het plafond uit te stellen en samen met Papa Jef, schrijnwerker en dus specialist ter zake, af te werken.

Om de avond toch niet helemaal zonder te werken te laten voorbij gaan, beginnen we dan maar in de badkamer. Hier moeten immers nog wat H2O platen op hun plaats gezet worden ter voorbereiding van de afwerking met tadelakt later. Het op maat slijpen met het slijpmachientje is net als altijd een stoffige bedoening, dus is een stofmasker hierbij geen overbodige luxe!

Morgen gaan we een stelling bouwen in het trapgat om de traphal verder af te werken tot boven, dat wil zeggen: gaatjes opvullen, primer opzetten en onze eerste muur met leemfinish afwerken. Dat belooft weer een spannend avontuur te worden!