Primer in de gang

Eergisteren zijn we bij de familie Jakus een extra stelling gaan ophalen die smal genoeg is om in het trapgat op te bouwen. Ervaren stellingbouwers als we ondertussen zijn, was het daarmee een koud kunstje om in de traphal ervoor te zorgen dat we op een comfortabele en veilige manier op de goeie hoogte kunnen werken om de muren van de traphal verder af te werken.

Die avond werden ook alle schroefgaatjes en spleten waar we eerst niet aan konden verder opgevuld met de Fermacell voegengips en dan was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Gisterenavond was de voegengips al ruim voldoende uitgehard om de muren met de contact primer te bezetten. Het werk vlot goed, en de spetters primer vliegen in ’t rond. Die spatvrije rol is toch niet zo spatvrij blijkbaar en naar ’t schijnt zat zelfs mijn haar vol met spatjes primer. Tja, als een mens enthousiast bezig is dan let hij daar niet zo op, he…

Op de stelling tussen de twee muren van de traphal is het een stuk makkelijker en veiliger werken dan op planken tussen twee ladders.

Nu voordat we het goed en wel beseften was het toch alweer 23u gepasseerd en dus de hoogste tijd om weer naar huis te gaan.

Het resultaat van een avondje “schilderen”. De muur is voorbereid om af te werken met leemfinish…

Vandaag was een rustdagje door andere verplichtingen en morgenvroeg staan de mannen van Jeva alweer paraat om het sanitair verder af te werken. Jippie!!!