De badkamer en keuken schieten goed op!

Tijdens de afgelopen week is er flink gewerkt aan de keuken: Allereerst werd de hele keuken geschuurd en daarna is Eefje eerst begonnen met het verven van de linker helft van de keuken. Eerst een laagje primer en daarna twee lagen hoogglans lak in ‘eierschaal wit’. Omdat de verf tussen elke laag enkele uren moet drogen gaan hier enkele dagen overheen.

Op zondag is Micha een handje komen toesteken bij het leggen van de scheepsvloer laminaat in de badkamer. Hij heeft hier al ervaring mee, aangezien hij bij hem dezelfde vloer in de badkamer gelegd heeft. Het principe is eigenlijk best eenvoudig: Je begint net als bij de andere kliklaminaat aan één kant van de kamer door eerst een rij te leggen waarvan je de zijde aan de muur afzaagt en via de afstandsblokjes op dezelfde afstand evenwijdig met de muur legt. Belangrijk hierbij is dat je in de juiste richting vertrekt.

Als je een rij laminaatplanken gelegd hebt moet je dan de rubberen strip erlangs in de daarvoor voorziene groef leggen. Deze rubberen strip past netjes bovenop een speciaal voorziene groef aan één kant van de laminaatplanken. Daarna kun je de volgende rij netjes eronderin klikken. En zo ga je rij per rij verder. Het duurt ietsje langer dan de andere laminaat, maar uiteindelijk loopt alles toch vrij vlot.

Tegen maandagavond is de linkerhelft van de keuken helemaal geschilderd en moeten we nog een metertje vloer leggen op de badkamer. Eefje heeft de keuken al meteen netjes ingericht, zodat we meteen ook al wat minder rommel in de eetkamer op de schragen hebben staan. Netjes!

Dinsdag heeft Eefje de rechterhelft van de keuken al van primer en de eerste laag lak voorzien, dus dat schiet aardig op.

Voor foto’s gaan we jullie nog even in spanning laten totdat de keuken helemaal klaar is, inclusief gelakte deurtjes en nieuwe knopjes…