We kunnen bijna een bad nemen…

De vloer in de badkamer werd ondertussen helemaal afgewerkt en dit weekend zouden we dan de schuiven van de keuken gaan schuren en schilderen.

Wat Eefje echter niet wist is dat de lampen voor de studio/atelier en de slaapkamer ondertussen ook toegekomen zijn en ik die stiekem al had klaar liggen op zolder. Dus terwijl Eefje op zaterdagvoormiddag gaat lesgeven, bel ik stiekem naar Papa Ronny om te vragen of hij kan komen helpen met het ophangen van de lampen in de studio/atelier en onze slaapkamer. Om de leiding naar het lichtpunt te brengen moet er op de verdieping erboven (de zolder dus) een sleuf in de vloer gefreesd worden.

Om zeker te zijn dat de sleuf correct gefreesd wordt, hangen we eerst de armaturen van de dubbele TL-lampen op in de studio/atelier. Netjes in het midden en gelijk verdeeld over de ruimte op één van de dragende balken. Daarna wordt er met de grote boor een gat in de balk geboord waar de draad van de elektriciteit doorheen kan. Dan worden op zolder de sleuven uitgefreesd en de kabel naar beneden gebracht. Tenslotte nog op de juiste lengte afknippen, lamp aansluiten en klaar. Ziezo, in de studio/atelier hebben we nu licht (van zodra de elektriciteit aangesloten wordt natuurlijk).

We zijn net bezig op de slaapkamer als Eefje thuiskomt. Dedoeme, ze is te vroeg thuis vandaag en dus zijn we nog niet helemaal klaar met onze verrassing. Nu ja, de verrassing was toch nog groot genoeg. De luchter in de slaapkamer ophangen is een stuk moeilijker dan de TL-armaturen. Hier moet eerst een ijzeren plaatje vastgeschroefd worden tegen het plafond om dan de draad die al door het gat in de balk naar beneden gebracht werd correct af te knippen en aan te sluiten. Er is maar weinig extra ruimte dus dat is ietsje moeilijker. Dan nog de luchter zelf vastschroeven op het ijzeren plaatje. Hiervoor heb je eigenlijk 3 handen nodig. 2 om de luchter netjes omhoog te houden en ervoor te zorgen dat de schroefgaten goed overeen komen en de 3de om de schroefjes vast te zetten. Enkele vloeken en wat gepruts later en met de hulp van Papa Ronny (hand 1 en 2) is het uiteindelijk gelukt.

Ook hier kijken we alvast uit naar de aansluiting van de elektriciteit zodat we de lamp kunnen doen branden!

Op zondag was dan de keuken weer aan de beurt. Ik  begin alvast met de laden te schuren terwijl Eefje de poten van ons bad vastlijmt. Hiervoor wordt het bad eerst netjes ontvet en dan lijm van TEC7 langs twee zijden aangebracht.  Daarna de poten goed aandrukken en laten drogen. Het bad ligt momenteel nog ondersteboven in afwachting tot  de lijm helemaal droog is, dus dat zullen we morgen of zo nog netjes op zijn pootjes moeten zetten. Daarna heeft Eefje ook nog de afkasting van de WC beneden van een eerste laag verf voorzien, terwijl ik de laden even stofvrij maak. Tenslotte worden de laden netjes op een rij gelegd om ze van een laagje primer te voorzien.

En daarmee is het alweer de hoogste tijd voor ons traditioneel zondags frietje…