Enkele kleine klusjes tussen de feesten door

De afgelopen weken hebben wij net als de rest van de wereld deftig gevierd en traditioneel een aantal keren te veel gegeten. Maar tussendoor hebben we toch ook nog de tijd gevonden om een aantal kleine klusjes af te werken.

Op oudejaar hadden we Papa Jef en Martine uitgenodigd en die hadden voor ons als verrassing het badkamermeubel meegebracht, dat meteen ook in de badkamer tegen de muur gehangen werd. Daarna heeft Papa Jef ook nog de deurtjes van het afwaseiland omhoog gehangen. Blijkbaar had ik enkele scharnieren omgewisseld waardoor ze niet pasten. Het was me niet opgevallen dat er 2 scharnieren tussen zaten die er anders uitzagen dan alle andere. Deze waren voorzien voor het middelste deurtje aan de kant waar er 3 deurtjes naast mekaar zaten. Met de juiste scharnieren op de juiste plaats is het een koud kunstje om de deurtjes correct omhoog te hangen.

Daarna hebben we genoten van onze eerste echte feestmaaltijd bereid in het strohuisje en onze eerste oudejaar en nieuwjaar gevierd.

Op 1 januari kunnen we het niet laten om toch de deurknoppen op de kastjes te hangen van het afwaseiland zodat dit nu echt helemaal af is.

De deurknopjes maken het afwaseiland helemaal af.
De deurknopjes maken het afwaseiland helemaal af.
Het vooraanzicht van ons afwaseiland.
Het vooraanzicht van ons afwaseiland.

De dagen daarna heeft Eefje het  badkamermeubel alvast van 2 lagen scheepsvernis voorzien. Zo is het badkamermeubel alvast beschermd tegen water, want dit zal ongetwijfeld al wel eens een keertje nat worden, nietwaar. Om het badkamermeubel helemaal af te werken moeten er nog een aantal dingen gebeuren:

  • De stopcontacten moeten nog op hun plaats gemonteerd en aangesloten worden.
  • De kranen moeten nog geplaatst en aangesloten worden op de waterleiding.
  • De waskommen moeten nog geplaatst en aangesloten worden op de afvoer.

Vandaag zijn we dan nog eens langs den Brico geweest om daar enkele accessoires op te pikken voor de badkamer, allemaal een beetje in dezelfde stijl als ons bad. Zo hebben we ondertussen een handdoekenrek, een toiletborstelhouder en een shampoorekje omhoog gehangen. We kochten ook nog 2 handdoekringen voor het badkamermeubel, maar deze gaan we pas ophangen als we onze handdoekenkast geplaatst hebben. Kwestie van alles een beetje in verhouding tot mekaar te kunnen zetten.

We zijn ondertussen ook al op zoek naar een tafel voor de eetkamer, maar tot nu toe hebben we hier onze gading nog niet gevonden. Morgen gaan we hiervoor nog een keer verder zoeken en hopelijk vinden we dan wel de ideale tafel voor onze eetkamer, want zo 2 OSB-platen zijn toch niet echt ideaal, nietwaar.

 

1 reactie


  1. //

    Hoe langer hoe “affer”. I like it! Nice!!!!!

Comments are closed.