We zijn weer aan het werk… met extra toezicht!

Afgelopen week hebben we nog verder gewerkt gehad aan het plafondje op het zolderke. Dat ziet er dus al heel wat beter uit nu. De overgang van het plafondje naar de muur gaan we later doen samen met Papa Jef, want da’s toch een beetje specialistenwerk hebben we al ondervonden.

Vrijdagavond ben ik nog eens begonnen met het onkruid te kortwieken met de grasmaaier. Met de regen van de afgelopen weken was dat weer aardig aan’t opschieten en om te voorkomen dat het hierachter weer als een jungle uitziet proberen we dat nu op tijd bij te houden.

Gisteren zijn we dan op zolder begonnen met het afwerken van de zolderkamers. Hier moet immers nog altijd de leemfinish op de muren gezet worden. Dus als ons dochter over enkele maanden haar kamer wil kunnen betrekken gaan papa en mama toch nog eens wat moeten werken. Het was alweer geleden van onze workshop leemfinish dat we dit gedaan hadden, maar gelukkig zijn we het nog niet verleerd en gaat het finishen heel vlot. Terwijl mama en papa werken, slaapt onze spruit rustig verder in hare relax. Zelfs het lawaai van de staafmixer kan haar niet uit haar slaap halen blijkbaar. Ideaal!

Als de finish in haar kamer er helemaal opzit gaan we met zijn drietjes shoppen voor een lamp op zolder. Ons oog valt op een energiezuinige TL.

Terug thuis wordt de kamer gesponst en daarna hangen we de lamp op zolder op. Nog even de programmatie van de domoticamodule aanpassen et voilà: licht op zolder!

Een energiezuinige TL-lamp zorgt voor voldoende licht op het zolderke. Zo zal het afwerken van het laatste stukje plafond alvast een stuk makkelijker worden.
Een energiezuinige TL-lamp zorgt voor voldoende licht op het zolderke. Zo zal het afwerken van het laatste stukje plafond alvast een stuk makkelijker worden.

Nog even de muren borstelen en daarmee is de eerste kamer klaar.

Terwijl ik buiten de rest van het “gras” maai ruimt Eefje de tweede zolderkamer op, zodat we daar ook kunnen beginnen met de leemfinish. Net als ik gedaan heb, is ook Eefje klaar. Als dat geen timing is dan weet ik het ook niet meer! We vliegen er meteen in, onder het strikte toezicht van onze dochter, Lien. Terwijl wij lustig met leemfinish bezig zijn kijkt Lien geboeid toe vanuit haar relax. Leuk!

Als de finish erop zit is het tijd voor ons traditioneel frietje van de zondag. Da’s een traditie die we dus nog altijd in ere houden.

Na de friet wordt er gesponst en verhuizen we ons werkmateriaal naar de hal beneden. Volgend weekend hebben we ons immers voorgenomen om ook de muren van de hal verder af te werken. Daarmee is dan alle leemfinish in huis gedaan. Daarna hoeven we enkel nog een tweede laag leem te zetten op de achterste muur van het zolderke en op de muren van de garage en dan is alle ‘vuile werk’ in huis achter de rug.

Zo nog even borstelen en dan kunnen we onze zetel in.

Zo ziet de zolderkamer er nu uit met de leemfinish op en de rommel tegen de muur...
Zo ziet de zolderkamer er nu uit met de leemfinish op en de rommel tegen de muur…