De hal is gevloerd!

Het was weeral een tijdje geleden dat we nog gevloerd hadden, maar gelukkig is laminaat leggen echt eenvoudig en waren we dit nog niet verleerd. Klassiek hebben we eerst de naden in de OSB-vloer luchtdicht afgeplakt en daarna de ondervloer gelegd om tenslotte hierboven de quick-step laminaat te leggen.

We beginnen vanaf de deur van de living en laten zo de vloer netjes aansluiten op de vloer die daar al gelegd is. De vloer loopt op die manier als één geheel over de hele benedenverdieping met uitzondering van de berging. Daar ligt immers een waterdichte scheepsvloer zoals op de badkamer.

Als we de voet van de trap naderen krikken we de trap omhoog met behulp van een autokrik en enkele balkjes en verwijderen we de onderste twee tredes zodat we de vloer netjes onder de trap door verder kunnen leggen. Voor de voordeur hebben we in verzonken mat voorzien, dus moeten we daar bij het leggen van het laminaat zorgen dat we de ruimte hiervoor uitsparen in de vloer. Dan wordt eerst het frame in de voorziene opening gelegd en vastgeschroefd waarna de mat op zijn plaats gelegd wordt. Klaar is kees!

Als we de voordeur proberen te openen om te zien of alles netjes aansluit aan de dorpel, blijkt dat deze tegen de eerste plank laminaat stoot omdat de ondervloer deze blijkbaar net een paar milimeter te veel naar boven duwt. Dat euvel is snel genoeg verholpen met enkele extra schroeven om de laminaat naar beneden te houden. Nu gaat de deur netjes over de rand.

Ziezo, weer een mijlpaal bereikt. Alle vloer van de benedenverdieping is hiermee klaar en we kunnen stilaan beginnen uitkijken naar het leggen van de vloer op zolder.

Foto’s volgen later nog…