De Oprit – Deel 1

Deze week is er begonnen met de aanleg van onze oprit. Aangezien dit toch wel een serieus werk is hebben we hiervoor de hulp van een vakman ingeroepen.

Ook voor onze oprit hebben we een ecologische keuze gemaakt. Onze inrit zal bestaan uit witte kiezel, maar in plaats van deze los op de inrit te kappen zal deze in speciale matten in de vorm van een honinggraat liggen.

Alvorens er met de inrit kan begonnen worden, moet eerst de regenpijpen ondergronds aangesloten worden. Gezien het graafmachientje toch beschikbaar is hebben we ervan geprofiteerd om dat met het machientje te laten graven ipv met de hand. Dat gaat een stuk sneller en is ook veel minder vermoeiend!

Vandaag is er dan eerst een deel zand afgegraven waarna er een laag steengruis werd gelegd die moet zorgen voor een stevige ondergrond. Deze eerste laag steengruis werd ook al een eerste keer stevig aangestampt en dat geeft al meteen een heel ander uitzicht.

Het einde van een dagje zwoegen gezien vanaf de straat.
Het einde van een dagje zwoegen gezien vanaf de straat.
En zo ziet dat er uit als je vanaf de voordeur naar 't straat kijkt.
En zo ziet dat er uit als je vanaf de voordeur naar ’t straat kijkt.

De boordstenen en de matten liggen al klaar en de “stabilisé” zal morgenvroeg om 7u geleverd worden. Uitslapen zal er dus niet in zitten, vrees ik…