En er wordt nog steeds geschuurd en geverfd…

Vanmorgen waren we alweer heel vroeg uit de veren. Eefje zelfs een half uurtje vroeger dan ik. Met het mooie weer dat vandaag voorspeld werd willen we immers zo veel mogelijk ramen van een nieuw laagje beschermende bijts voorzien.

Als ik opsta heeft Eefje op de dorpels van de eerste verdieping aan de zijgevel het verfoplossende middel aangebracht. Perfect getimed van mij dus om samen te ontbijten terwijl het oplosmiddel zijn werk doet.

Na het ontbijt vliegen we er meteen samen in. Eerst weer de verf afschuren, eerst met het plamuurmes en daarna nog even naschuren met het schuurmachientje. Dan schuur ik gelijk even de ramen zelf zodat we direct kunnen beginnen met zowel de dorpels als de ramen van de nodige bescherming te voorzien. Terwijl ik schuur gaat Eefje snel naar de doe-het-zelf zaak om extra plakband te halen om de ramen af te plakken. De rollen die we nog op voorraad hebben zullen immers niet toekomen.

Als Eefje terugkomt heb ik de ramen al voorgeschuurd en is het raam beneden al zo goed als geschilderd.

We plakken samen de overige ramen af en met z’n tweeën op de stelling werken we meteen ook  het raam en de dorpel boven af.

Nu moeten we wachten tot de eerste laag droog is om dan op de dorpel een tweede laag te kunnen aanbrengen. Terwijl we wachten geven we dan gelijk maar de deuren en het raam van de carport een beschermend laagje.

De stelling wordt al deels afgebroken en verplaatst naar het enkele raam aan dezelfde gevel. Dit moet immers ook nog geschuurd en geschilderd worden.

Dit klusje is nog maar net geklaard als er toch een bui voorbijkomt. Gelukkig is het geen stortbui!

We sluiten de dag af door de tweede verdieping van de stelling af te breken zodat deze klaar staat om enkel de dorpel nog een tweede laagje te geven.

En dan is het tijd voor ons wekelijks frietje. Ja hoor, dat is een traditie die we nog altijd in ere houden…

Als de laatste dorpel voldoende gedroogd is voorzien we die ook nog snel van zijn tweede laagje en daarmee is de zijgevel helemaal klaar om de winter te doorstaan.