Waterdicht!

Gisterenavond hebben we alvoren ons beddeke in te kruipen nog snel even de voegen van de H2O-platen en de schroefgaatjes opgevuld met voegengips. Met zijn tweeën was dat vrij snel gebeurd en zo konden we vanmorgen meteen beginnen met de vloeibare folie om de wanden van onze douche helemaal waterdicht te maken.

Alle schroefgaatjes en voegen zijn netjes opgevuld met voegengips.
Alle schroefgaatjes en voegen zijn netjes opgevuld met voegengips.

Om de koude buiten te houden, plakken we een stuk karton voor het gat van de verluchting. Zo kan de koude ’s nachts niet ons huis binnen dringen ’s avonds.

Vanmorgen zijn we al vroeg uit de veren en als onze twee meisjes naar de crèche zijn gebracht, vliegen we er meteen met ons tweeën in. Eerst wordt het laatste stuk muur bovenaan helemaal ingesmeerd met de vloeibare folie zodat de volledige wind in principe waterdicht wordt en het water niet in de muur kan indringen. Als er dan later scheurtjes in onze tadelact zouden komen, dan heeft dit alvast geen dramatische gevolgen voor het stro in de muren.

Eefje rolt de vloeibare folie op de H2O rond het raampje en daarmee is alles één keer ingesmeerd.
Eefje rolt de vloeibare folie op de H2O rond het raampje en daarmee is alles één keer ingesmeerd.

Na twee uur drogen zijn we klaar om een tweede laag van de vloeibare folie aan te brengen. Gelijktijdig wordt er in de hoeken Fermacell afdichtband aangebracht. Hiervoor wordt eerst vloeibare folie gesmeerd en de afdichtband dan in de nog natte folie ingewreven. Tenslotte wordt over de afdichtband nog een keer vloeibare folie gesmeerd. Hierdoor zijn de hoeken perfect waterdicht en kan er geen water via de hoeken indringen in de muur.

Ik breng de vloeibare folie aan over de aangedrukte afdichtband.
Ik breng de vloeibare folie aan over de aangedrukte afdichtband.
Op deze foto zie je hoe de afdichtband met vloeibare folie ingewerkt wordt.
Op deze foto zie je hoe de afdichtband met vloeibare folie ingewerkt wordt.
Rond de uitsparingen voor de aansluiting van de kranen wordt een speciale afdichting gezet uit hetzelfde materiaal als de afdichtbanden van de hoeken. In het midden is er een speciale uitsparing waardoor later de S-bocht kan aangebracht worden.
Rond de uitsparingen voor de aansluiting van de kranen wordt een speciale afdichting gezet uit hetzelfde materiaal als de afdichtbanden van de hoeken. In het midden is er een speciale uitsparing waardoor later de S-bocht kan aangebracht worden.

Daarmee is deze fase van de voorbereiding van de afwerking van de douchewanden klaar en dus kunnen we nu beginnen met de kalkpleister aan te brengen. Maar gezien we vandaag onvoldoende tijd hebben om dit helemaal klaar te krijgen, profiteren we deze namiddag wat van het mooie weer.

Maandag vliegen we er dan in om hopelijk op 1 dag de volledige laag kalkpleister aan te brengen.