Velux zonnewering

We merkten tijdens de hittegolf van de afgelopen dagen dat er op zolder via de Velux-ramen ook nog heel wat warmte geproduceerd werd. Ondanks het feit dat de Veluxen voorzien zijn van driedubbel glas, komt er nog behoorlijk wat hitte binnen via deze dakramen.

Daarom hebben we ook hier voor een zonnewering gezorgd. De zonneschermen van Velux hadden een levertijd van 4 dagen en daarom hebben we eerst een “MacGyver” oplossing geplaatst:

  1. We snijden een stuk karton dat exact even groot is als de glasoppervlakte van de Velux.
  2. Aan één kant van dit karton beplakken we dit volledig met zilverpapier zodat we een weerspiegelend oppervlak krijgen.
  3. Dit karton wordt met Ducktape vastgeplakt aan de buitenkant van het raam met het zilverpapier naar buiten gericht.

Op die manier wordt de zon door het zilverpapier weerkaatst en het resultaat is meteen voelbaar. Het glas blijft nu heerlijk koel en langs deze kant komt ook geen overtollige zonnewarmte meer binnen.

Het enige nadeel van deze oplossing is dat er ook totaal geen licht meer binnen kan uiteraard.

Vandaag werden dan de zonneschermen van Velux zelf geleverd en die hebben we met de deskundige hulp van Papa Jef geplaatst. Deze schermen hebben dezelfde voordelen als de oplossing met zilverpapier maar laten wel nog licht door zodat de kamer overdag niet meer helemaal verduisterd is.

Met deze oplossing is de eerste fase van onze zonnewering helemaal compleet en nu wordt het weer sparen voor de screens aan de achterzijde van het huis…