Ietsje minder bakken en braden…

Afgelopen week zijn de mannen van Het Ramenhuis onze screens komen plaatsen aan de zijgevel.

We hebben gekozen voor de fix screens van Renson in een kleur die mooi past bij ons strohuisje. Dit systeem zorgt ervoor dat het licht nog kan binnen schijnen, maar dat de warmte van de zon buiten blijft. Als extra voordeel kun je ook niet meer van buiten naar binnen kijken, maar kunnen wij wel nog naar buiten kijken.

Omdat we heel veel ramen hebben om van screens te voorzien in ons strohuisje, pakken we het plaatsen van de screens aan in fases. In deze eerste fase plaatsen we de screens aan de zijgevel met de ramen die het langst in de volle zon staan. Zo kunnen we alvast aan tafel zitten in de eetkamer zonder dat de zon letterlijk staat de branden in onze rug of gezicht, naargelang aan welke kant van de tafel je zit.

Met de hittegolf van de afgelopen dagen merken we alvast een voelbaar verschil in de eetkamer. Het huis warmt wel nog altijd behoorlijk op door het grote glasoppervlak van de achtergevel, maar dit gaan we aanpakken in een volgende fase. De centen voor dit jaar zijn namelijk op.

Met de screens naar beneden kun je niet meer binnen kijken. Daarnaast wordt ook de warmte buiten gehouden, hetgeen het comfort binnen al aanzienlijk verbeterd.
Met de screens naar beneden kun je niet meer binnen kijken. Daarnaast wordt ook de warmte buiten gehouden, hetgeen het comfort binnen al aanzienlijk verbeterd.

De screens zijn automatisch te bedienen via de Somfy afstandsbediening waarop we 16 kanalen hebben voorzien. Zo is het systeem alvast klaar voor de toekomst wanneer we ook de achtergevel van screens zullen voorzien.

We kunnen met dit systeem elk raam apart of alle ramen gelijktijdig bedienen. Ideaal!

De achtergevel heeft voorlopig nog geen screens.
De achtergevel heeft voorlopig nog geen screens, maar met de hitte van de afgelopen dagen hebben we al gemerkt dat we voor een ideaal comfort toch ook hier nog best screens plaatsen. Dat wordt een werkje voor volgend jaar!