Nog even een lijntje trekken in de vloer

Zoals beloofd zijn de mannen van LUCON floors vandaag nog even langs geweest om een smalle groef te trekken in de betonvloer van onze garage.

De groef wordt getrokken evenwijdig met de twee uitstekende sokkels. Dit zullen de zwakste plekken in de vloer vormen waar hij eventueel kan barsten bij het uitdrogen. Door deze groef wordt het barsten gecontroleerd zodat de beton enkel ter hoogte van de groef eventueel kan barsten. Zo zullen er geen lelijke extra barsten in de vloer komen en kan er een mooi egaal eindresultaat gegarandeerd blijven.

Om een mooie rechte lijn te trekken wordt er eerst met behulp van een smetkoord een lijn getrokken op de vloer. Deze truc om een rechte lijn te trekken kende ik nog van het plaatsen van de dakpannen. We gebruikten toen ook een smetkoord om over de lengte van het dak een lijntje te trekken op de panlatten op gelijke afstand om zo zeker te zijn dat onze pannen mooi uitgelijnd bleven.

Dan wordt er met een geleider en een speciale betonzaag gewerkt om de groef mooi recht uit te zagen.

Met de speciale zaag in de geleider wordt er perfect rechtdoor gezaagd.
Met de speciale zaag in de geleider wordt er perfect rechtdoor gezaagd.
De geleider wordt netjes langs de met de smetkoord getekende lijn gelegd. Zo wordt er een perfecte rechte lijn verkregen over de hele lengte van de garage.
De geleider wordt netjes langs de met de smetkoord getekende lijn gelegd. Zo wordt er een perfecte rechte lijn verkregen over de hele lengte van de garage.

Als laatste wordt de vloer nog eens goed geborsteld, want het uitzagen creëert ondanks de aangesloten stofzuiger toch behoorlijk wat stof zoals je kan zien op de foto hierboven.

Het eindresultaat: een perfecte rechte lijn!
Het eindresultaat: een perfecte rechte lijn!

We kregen ook nog een heel goeie tip mee voor het onderhoud van onze betonvloer: poetsen met water met wat zeep op basis van lijnolie en dan gewoon aftrekken. Dit zorgt ervoor dat de vloer het langst op zijn best blijft.

Ziezo, onze vloer is nu helemaal klaar zodat we al aan de volgende fase van de afwerking van onze garage kunnen denken: rekken! Deze zal Papa Jef volgende maandag al komen plaatsen. We kijken er al naar uit!