De badkamer is weer een stukje dichter bij af…

Afgelopen vrijdag is Suzan de laatste afwerking komen doen van onze tadelakt muren in de badkamer. Het enige wat er nog moest gebeuren was de douchewanden met was afdichten om zeker te zijn dat die helemaal 100% waterdicht zijn.

Door de tadelakt met was in te wrijven en deze er weer met de steen in te wrijven wordt de tadelakt niet alleen extra glanzend maar ook perfect water afstotend gemaakt.

Daarmee is de muur nu helemaal klaar en kunnen we aan de verdere afwerking beginnen.

Vandaag wil dat zeggen laminaat leggen op het verhoogje waar later de inloopdouche zal komen. Ook hier leggen we dezelfde scheepsvloer laminaat als in de rest van de badkamer en we kiezen ervoor om deze in dezelfde richting te leggen als de vloer die er al ligt.

We beginnen uiteraard ook hier weer met het leggen van een waterdichte ondervloer.

De ondervloer op het verhoogje ligt op zijn plaats
De ondervloer op het verhoogje ligt op zijn plaats

De rol onderloer is net niet breed genoeg om de hele vloer in één keer te bedekken. Dus moeten we nog een kleine rand leggen die we ook netjes over de rand plooien en daar dan vast nieten. Bovendien plakken we de naad af met afdichtingstape waarvan we nog ergens een overschotje hadden liggen.

Nadat de naden afgeplakt zijn met luchtdichtingstape schieten we de ondervloer opzij netjes vast met nieten. Zo blijft die mooi op zijn plaats liggen.
Nadat de naden afgeplakt zijn met luchtdichtingstape schieten we de ondervloer opzij netjes vast met nieten. Zo blijft die mooi op zijn plaats liggen.

Daarna leggen we de laminaat van links naar rechts volgens hetzelfde principe als alle andere vloeren. De plank die we afzagen gebruiken we telkens om mee te beginnen op de volgende rij. Enkel als het overschotje te kort is (minder dan 15cm) wordt deze niet meer gebruikt en leggen we dat aan de kant. Het komt allemaal vrij goed uit waardoor we maar 2 overschotjes hebben. Mooi, want we houden niet van verspilling!

Je ziet hier hoe Eefje de rubberen strip op zijn plaats legt. Deze zorgt ervoor dat er geen water tussen de laminaat planken kan indringen. Niet onbelangrijk als je weet dat deze in het verlengde van de douche ligt....
Je ziet hier hoe Eefje de rubberen strip op zijn plaats legt. Deze zorgt ervoor dat er geen water tussen de laminaat planken kan indringen. Niet onbelangrijk als je weet dat deze in het verlengde van de douche ligt….

Op het einde moeten we nog een hoekje uitzagen en puzzelen, maar met een figuurzaag is ook dat een klein kunstje. ’t Is gewoon een kwestie van goed aftekenen en het te verwijderen stuk laminaat arceren aan de onderkant. Zo kun je je bij het uitzagen alvast niet vergissen.

Als de vloer op zijn plaats ligt wordt er nog gepoetst, want van het zagen komt er wel wat zaagsel te liggen overal. Daarna zetten we de kast met badspullen weer op zijn oorspronkelijke plaats in de hoek. Zo hebben we weer een mooie ruime badkamer.

Het voorlopige eindresultaat van onze laminaatvloer inde badkamer.
Het voorlopige eindresultaat van onze laminaatvloer inde badkamer.

Nu moeten we enkel nog het verticale stukje van het verhoogje afwerken. Hiervoor zullen we allemaal korte stukjes laminaat moeten zagen. Zo zal de laminaat optisch over de hele lengte van de badkamer gewoon doorlopen. De hoek moet dan nog afgewerkt worden met een hoekprofiel. Dat moeten we nog gaan halen en dus zal dat werkje voor een andere keer zijn…