Nationale Feestdag: Extra tijd om te schilderen!

Ja hoor, ook op de Nationale feestdag wordt er volop verder gewerkt aan de schilderwerken.

Eefje werkt weer stevig verder aan de ramen en tegen de avond zijn op 1 raam na alle ramen helemaal beschermd met 2 lagen Jotun Demidekk. Dit is echt een super product.

De ramen van de achtergevel had Eefje al helemaal klaar toen ik begon om het laatste stukje bovenaan de nok verder op te schuren met de schuurmachine. Van wespen was er geen spoor meer, dus kon ik zonder problemen helemaal tot in de nok verder werken.

Na het schuren was het dan ook tijd om de kornissen met een eerste laag Jotun houtolie. In mijn enthousiasme om te proberen om de volledige kornis van een eerste laag te voorzien was het me niet opgevallen dat ik wat spatten gemorst had op de door Eefje mooie afgewerkte dorpels en raamkozijnen. Oeps…

De kornissen krijgen een eerste laagje bescherming: Jotun Naturell 629

Maar met een vochtige doek zijn die verfspatten gelukkig heel makkelijk terug te verwijderen en dit zonder de afgewerkte laag te beschadigen. Super! De demidekk is echt een geweldig product. Zelfs na een paar uur drogen geeft deze al meteen een perfecte beschermende laag voor het hout. Het is alsof het hout met een laagje rubber bedekt is. Waterafstotend en zo blijkt zelfs afwasbaar!

Zo hoog boven de grond in de hoogwerker heb ik ook even tijd om te genieten van het uitzicht.

Een 180° panorama vanop 11m hoogte. Dat is een foto die je ook niet elke dag kan nemen.

We werken allebei super hard verder en dit tot de zon ondergaat. We zijn allebei bekaf, maar tevreden met het behaalde resultaat.

Nog één raam, de voordeur en de garagepoort blijven nog over om te behandelen met de Jotun demidekk. De kornissen van de achtergevel moeten nog een tweede laagje krijgen en dan kan de hoogwerker terug. Dat wordt werk voor morgen. Nu roept de zetel…