Infrax perikelen…

Eergisteren brief ontvangen van Infrax: onze aanvraag zou onvolledig zijn en kan niet verwerkt worden zonder deze ontbrekende documenten: goedgekeurde bouwaanvraag, inplanting riolering, officieel huisnummer.

Straf vooral omdat ik het formulier samen met een medewerkster van Infrax ter plaatse ingevuld heb en deze me verzekerde dat alles in orde was. Er was een bouwaanvraag meegegeven met daarop met markeerstift aangeduid waar de meterkast moet komen. Hoe duidelijk kan een mens zijn? Sterker nog, in een aparte enveloppe hebben ze deze bouwaanvraag ook teruggestuurd! De kopie van het verslag van de gemeenteraad met goedgekeurd huisnummer zat hier evenwel niet bij.

De riolering wordt door gemeente Heusden-Zolder zelf gedaan en is dus helemaal niet van toepassing.

Eergisterenavond meteen naar de klantendienst van Infrax gebeld. Die zijn nog bereikbaar ’s avonds na kantooruren. Een vriendelijke dame pluist het voor mij uit. Ze kan me niet helemaal verder helpen, maar stuurt mijn vraag door naar de betrokken dienst die me de volgende dag verwittigd dat alles in orde is. Ik had mijn GSM helaas thuis vergeten dus dat bericht heeft me te laat bereikt om het gisteren nog in orde te krijgen.

Vanmorgen dus terug gebeld naar het nummer van de klantendienst om een afspraak voor aansluiting vast te leggen. De eerstvolgende datum dat ze kunnen is 1 juni! WTF! Het ziet er naar uit dat de stroomgroep dankzij hun administratieve rondslomp dus nog een maand langer zal moeten blijven staan.

Merci Infrax, da’s een slordige €1000,00 extra uit ons budget!

Blijft nog het regelen van de werfkast over, maar dat zou volgens onze elektricien geen probleem mogen zijn.