De laatste strobaal zit in het dak!

Jawel, het is een feit! De laatste strobaal is vandaag in het dak gestopt.

Na nog twee dagen hard zwoegen dit weekend hebben we vandaag de laatste strobaal in het dak gestopt en is het onderdak compleet. Net op tijd want vanaf zondag zou het beginnen regenen. Nu als ik zo naar buiten kijk terwijl ik dit schrijf is het al aan’t regenen, dus zijn we echt tevreden dat Jens en Niels mee geholpen hebben om vandaag alles klaar te krijgen. Zonder de hulp van mijn twee schoonbroers zou het zeker niet gelukt zijn, bij deze dus nog eens een extra grote merci!

Gisteren zijn we na het werken nog langs Papa Ronny geweest om het elektriciteitsplan voor ons huis een keertje door te nemen. We weten nu dus waar we schakelaars en stopcontacten willen hebben. Da’s al een eerste stap, nietwaar. Grotendeels weten we ook hoe en waar we de sanitaire leidingen willen hebben, dus daar kunnen we ook werk van beginnen maken. Vooral de afwatering wordt belangrijk, aangezien we die moeten zien te plaatsen voordat we het stro in de vloer stoppen.

Met een goed overzicht van hoe we alles in ons huis willen hebben vertrokken we gisterenavond naar huis. Met Jens hebben we afgesproken tegen 8u en Niels zou ook zo vroeg mogelijk komen om te helpen. Het zou vandaag immers heel warm worden en dus willen we zo vroeg mogelijk beginnen om nog een beetje van de “koelte” van de voormiddag te kunnen profiteren.

Het was vandaag hard werken, want het was echt bloedheet! Van de “koelte” was rond 10u al niks meer te merken en het zweet droop van ons gezicht.

We bijten echter door (enfin, vooral Jens en Niels op het dak) en tegen 20u legt Jens bengelend aan de kraan de laatste doek onderdak op zijn plaats.

Jens haalt de laatste doek onderdak naar boven en nagelt deze vast zodat het dak volledig waterdicht is!

We zijn allemaal bekaf, maar uiteindelijk ook heel tevreden. We hebben weer een mijlpaal gehaald: alle stro zit in het dak!