Christo – deel 1

Vandaag zijn we begonnen met het “inpakken” van ons huis in de stijl van Christo, of toch een beetje…

Omdat Jens moet studeren voor zijn eindexamens zijn Eefje en ik vandaag maar met ons twee om ons huis in te pakken. Met zijn tweeën is dat niet zo heel evident. De plastic van de rol is immers 6m hoog en wordt daardoor meteen moeilijk hanteerbaar. We snijden daarom maar een strook van ongeveer 3m af, zodat we een stuk van 6m bij 3m krijgen. Dat is net hoog genoeg om een verdieping te bedekken. Zo hangen we eerst de plastic voor de onderste verdieping en daarna deze voor de bovenste verdieping met een stuk overlap. Zo kan het water niet binnen omdat het via de overlap naar beneden loopt.

We hadden eerder al om de meter een lat vertikaal omhoog gezet waartegen we de plastic kunnen bevestigen door deze te klemmen tussen de voorgeslagen lat en nog een tweede lat die we er langs buiten tegen slaan.

Met zijn tweeën loopt het niet echt vlot. Het is niet simpel om tegelijkertijd de plastic omhoog te houden, strak te trekken en dan ook nog eens een nagel en de lat vast te houden om deze vast te nagelen. Gelukkig kunnen we rekenen op de hulp van onze buurman, Marcel. Hij leent ons een nietmachine waarmee we de plastic provisoir kunnen vastschieten zodat we een extra hand vrij houden om de lat op haar plaats te slaan.

Als de benedenverdieping ingepakt is, houden we ons bezig met het plaatsen van de spanbanden tussen de balken van de vloer waarop later de triplex platen zullen rusten. Zoals gezegd, kunnen we zo zorgen dat ook aan de buitenmuur de vloer mee geïsoleerd is.

Als we daarmee klaar zijn, rijden we naar Hamont-Achel om daar enkele regentonnen op te halen. Zo hebben we nu 5 regentonnen ter beschikking om tijdelijk regenwater op te vangen.