Heel veel werk verricht…

Gisteren en vandaag is er weer heel wat werk verzet op de werf.

Gisteren werd het kunstwerk van Christo voltooid zodat ons huis nu volledig ingepakt is in plastiek.

Het huis is helemaal ingepakt. Christo zou het niet beter gedaan hebben!

De energiebocht werd ook tot op vorstdiepte geïsoleerd door deze in een kistje te plaatsen. Het kistje werd geïsoleerd door langs de buitenkant pur-platen te plaatsen, onderaan wordt onderdak gebruikt om te voorkomen dat er vocht naar binnen kan dringen en alles wordt aangevuld met stro voor extra isolatie. Zo zijn we gerust dat het water hierin niet kan bevriezen.

De energiebocht is "ingepakt" in een kistje geïsoleerd met pur-platen en stro...

Vandaag was het ook nog altijd miezerig weer en dus hebben we het leggen van pannen en zonnepanelen uitgesteld tot morgen. Terwijl Papa Jef buiten de boezemplank links aan het kleine dak slaat en daarna de goot links ophangt, gaan Eefje, Jens en ikzelf aan de slag om binnen het eerste stro in de vloer te kunnen steken.

Eerst leggen we een triplex-plank in de voor het stro voorziene vakken. Daarna wordt hierop het dampzeil dat ook voor het onderdak gebruikt wordt vastgeniet, er goed op lettend dat het met de tekening naar beneden gelegd wordt. Zo zijn we zeker dat het water niet naar binnen kan, maar het vocht wel naar buiten kan verdampen.

Dan kan het stro in de vloer geplaatst worden. Om te voorkomen dat de planken te veel van hun plaats geduwd worden, sla ik nog een nagel schuin door de plank in de dragende balken van het skelet zodat ze beter op hun plaats blijven. Om de strobalen makkelijker tussen de balken te kunnen duwen, zetten we een triplex plaat aan een kant tegen de balk. Dan steken we de strobaal aan de tegenoverliggende zijde tussen de balk en laten hem via de triplex plaat tussen de twee balken schuiven.

Als de strobalen ertussen zitten worden de openingen tussen de balen opgevuld met los stro dat we goed aanduwen. Doordat strobalen niet perfect recht zijn is er altijd wel een beetje ruimte tussen twee strobalen en deze moeten dus opgevuld worden.