En nog meer plafonds…

Vandaag stond er meer van hetzelfde op het programma. Met andere woorden: verder werken aan het plafond van de eerste verdieping, hetgeen gelijk ook de basislaag vormt voor de vloer van de zolderverdieping.

Tegen de middag ligt het plafond van onze slaapkamer helemaal dicht en is meteen ook het ernaast gelegen stuk van de gang geplafonneerd.

Eefje zaagt een van de vele lange planken op maat.

Na de middagpauze beginnen we meteen aan het plafond van de badkamer. We beginnen uiteraard eerst met het rechtzetten van de steunbalken.

Het rechtzetten van de draagbalken vergt het nodige "apenwerk". Sommige planken worden letterlijk met handen en voeten rechtgezet...

Om met het nieuwe stuk plafond te beginnen moeten we weer van een lange plank het lipje afzagen zodat we deze kunnen uitlijnen langs de rand van de steunbalk van het houtskelet.

Het lipje wordt van de plank gezaagd met de cirkelzaag. Ik draag een veiligheidsbril om te voorkomen dat er stof in mijn ogen komt. Onze veiligheidscoördinator zou fier op ons zijn...

De eerste plank wordt perfect uitgelijnd met de achterkant van de plank tot de rand van de draagbalk van het houtskelet. (Je weet maar nooit of ik ergens scheef gegaan ben, he)

Daarna worden de aansluitende planken op hun plaats gelegd, net zoals voor het andere plafond. Ook hier moeten we weer een gat laten om onze schoorsteenbuis te laten doorkomen.

Als de planken die we eergisteren omhoog staken op zijn, sluiten we de werkdag af met het naar boven steken van enkele planken zodat we morgen meteen verder kunnen doen.

Ik ben benieuwd of we erin zullen slagen om morgen het plafond te voltooien…