Het plafond is klaar!

Vandaag stond er de afwerking van het laatste plafond op het programma. Het plafond boven de badkamer dat doorloopt over de gang en de vide moest nog afgewerkt worden.

We beginnen vol goede moed en tegen de middag zitten we al halfweg.

Tegen de middag zitten we halfweg het plafond...

Na de middagpauze vliegen we er weer in en het plafond groeit gestaag. Het gaat goed vooruit, vooral omdat we geroutineerd beginnen te raken, (Na 3 dagen mag dat wel, he) maar ook omdat we geen openingen hoeven te laten en dus gewoon van links naar rechts kunnen doorwerken.

Een onderaanzicht van het plafond dat halfweg klaar is.

Tegen 16u begint de vermoeidheid serieus door te wegen en de knieën en gewrichten beginnen zeer te doen. Godzijdank voor onze knielappen, maar zelfs daarmee beginnen we toch het ongemak van hele dagen op je knieën zitten serieus te voelen.

Er is nog een goeie halve meter plafond dat moet gelegd worden en we bijten door, gesterkt door een ijsje van de ijskar die dagelijks door onze straat passeert en iets na 18u is het zover: de laatste plank moet op haar plaats gelegd worden!

Eefje schiet de laatste plank vast met het nagelpistool.

Ziezo. Na 3 dagen hard werken is het plafond van de eerste verdieping en dus ook de basivloer van de zolderverdieping klaar. Het enige wat we nog moeten doen is de kleine plankjes tussen de plafonds van de twee kamers ertussen zetten, net als beneden. Hierop zal de binnenmuur die de slaapkamers op de zolder zal scheiden geplaatst worden.

Het resultaat van 3 dagen zwoegen: het plafond is klaar!

We zijn stikdood van het harde werk, maar we zijn blij dat we doorgebeten hebben. Nu kunnen we morgen de laatste leidingen beneden afwerken en als “Jef van Anja” ons werk goedkeurt de vloer beneden afwerken. Als dat allemaal achter de rug is, kunnen we ons volledig concentreren op het bouwen van de buitenmuren.