Strobouwers zijn sociaal!

Dat mochten we dit weekend nog een keer ondervinden toen we een kijkje mochten gaan nemen in “Casa Pixie”.

We kwamen toevallig in contact met deze collega-strobouwers via “Papa Jef” die samen met ons de uitdaging zal aangaan om het houten skelet zelf te bouwen. Yep, jullie lezen het goed. Wij gaan proberen om dat helemaal zelf te doen!

We werden warm onthaald en even rondgeleid in “Casa Pixie”.

We herkenden meteen de stijl van onze architect, Peter Vos, en waren meteen gecharmeerd. Net als in ons toekomstige huis uit stro is er ook in dit huis ruim licht voorhanden en werden er enkel ecologische materialen gebruikt.

De heer des huizes gaf ons meteen al enkele goeie tips mee om mee rekening te houden tijdens de werken waarmee we ongetwijfeld een boel tijd gaan kunnen uitsparen. In ieder geval zullen we alles strikt moeten opvolgen als we onze zeer ambitieuze timing willen halen: september 2011 willen we ons huisje immers bewoonbaar hebben. Dat wil zeggen:

  • Benedenverdieping afgewerkt met living en keuken.
  • Op de bovenverdieping moet minium badkamer en slaapkamer klaar zijn.
  • De fotostudio / schilderatelier moet in die mate afgewerkt zijn dat erin gewerkt kan worden.

De kinderkamers en garage voor de oltimer mogen dan later helemaal afgewerkt worden.

Bij deze hebben we alvast een “TO DO” lijstje op onze blog staan met dingen die we zeker niet mogen vergeten om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Naarmate de werken / plannen vorderen zal dit lijstje concreter worden, maar voorlopig onthouden we dat we er zo snel mogelijk moeten voor zorgen dat alles wat met de bouwgrond te maken heeft in orde komt:

  • Afgraven waar nodig zodat de sondering kan gebeuren voor meting van de benodigde fundering
  • Uitgraven van de sleuven voor de fundering
  • Beton en betonpomp bestellen voor de fundering (zeker dat laatste niet vergeten, want dat is blijkbaar niet automatisch)
  • De nodige sleuven uitgraven voor het plaatsen van leidingen voor de nutsvoorzieningen
  • De beruchte “energiebocht”
  • Plaatsing van de werfkast en de daarbijhorende aanvragen bij Infrax en onze toekomstige energieleverancier zodat we elektriciteit hebben op de bouw

Eerste mijlpaal die we ons gesteld hebben is 11 april 2011, start van het houtskelet. Alle bovenstaande moeten we dus tegen dan in orde hebben. Dat wordt alvast best spannend om dit in orde te krijgen…

2 reacties


  1. //

    We zijn blij dat we jullie wat van onze ervaring kunnen meegeven. Het blijft geweldig om over strobouw te babbelen dus wat dat betreft ben je altijd welkom. We gaan jullie project natuurlijk volgen. Als jullie er aan beginnen komen we zeker eens kijken.
    Succes nog!

    Arq


    1. //

      Altijd leuk om over strobouw te babbelen, da’s waar. We vertellen er zelf ook heel graag over. De reacties van niet-strobouwers blijven altijd grappig…
      Enkele tips van jullie hebben we alvast meegenomen in de voorbereidingen. Zo kunnen we dankzij jullie alvast enkele te verwachten problemen vermijden.

Comments are closed.